Ελλάδα

Χαλκιδική: Νέα καταγγελία για όργιο ασυδοσίας στο Λαγονήσι

Αποκλεισμένη μία από τις ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής, με κόσμο να ψάχνει λίγο ελεύθερο χώρο στα βράχια για να απλώσει τις πετσέτες του

Parallaxi
χαλκιδική-νέα-καταγγελία-για-όργιο-ασ-1045008
Parallaxi

Εικόνες: Κώστας Εφραιμίδης

Και πάλι στο επίκεντρο βρίσκεται η «αμαρτωλή» παραλία στο Λαγονήσι Σιθωνίας της Χαλκιδικής, για την οποία υπάρχει σειρά καταγγελιών τις τελευταίες ημέρες για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Η παραλία έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες beach bar, με τα μέλη του κινήματος για ελεύθερες παραλίες στη Χαλκιδική, να βρίσκονται εκεί τις προηγούμενες ημέρες για να εκφράσουν την αντίδραση τους για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Την ίδια ώρα, στο φως ήρθε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η καταγγελία μίας μητέρας που βρέθηκε στο beach bar της παραλίας, αλλά όπως καταγγέλλει δεν της επετράπη να ταΐσει το παιδί της, με φαγητό που έβγαλαν από το ψυγειάκι τους.

Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία που γίνεται στην parallaxi, το θέμα στο Λαγονήσι δεν σχετίζεται μόνο με την κατάληψη της παραλίας με ξαπλώστρες, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη χωματουργικά έργα σε δασική έκταση του δημοσίου.

Αυτό, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έχει ως αποτέλεσμα να απομονώνεται κάθε δυνατή πρόσβαση στην παραλία, με αποτέλεσμα να υπάρχει καταπάτηση και μιας τεράστιας προστατευμένης έκτασης natura.

Σύμφωνα με την καταγγελία για να έχει πρόσβαση κάποιος στην παραλία αναγκάζεται να πληρώσει 15 ευρώ, καθώς η μοναδική δίοδος για την παραλία είναι ένα κακοτράχαλο μονοπάτι που οδηγεί στα βράχια.

«Όλος ο χώρος που ορίζεται από τον χωμάτινο δρόμο που πάει γύρω γύρω από την παραλία είναι κλεισμένος με παράνομη περίφραξη και παράνομα χωματουργικά έργα που κατέστρεψαν όλο το φυσικό δάσος και τον υδροβιότοπο φυσικά» αναφέρει χαρακτηριστικά το άτομο που κάνει την καταγγελία.

Πέντε τετραγωνικά μέτρα και τρία βράχια για τους λουόμενος που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους αλλά δε θέλουν να πληρώσουν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα