Χαλκιδική: Τι λέει η κατασκήνωση για την τραγωδία με την 8χρονη

Στον εισαγγελέα οδηγείται η ομαδάρχισσα - «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση» καταγγέλλει ο παππούς του άτυχου κοριτσιού

Parallaxi
χαλκιδική-τι-λέει-η-κατασκήνωση-για-τη-1201831
Parallaxi

Αρκετές ώρες μετά τον τραγικό θάνατο της 8χρονης, η κατασκήνωση στη Χαλκιδική όπου σημειώθηκε η τραγωδία με το άτυχο κορίτσι, εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου στις 7 το απόγευμα διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός του.

Οι γιατροί και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατέλαβαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν το κοριτσάκι αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Στο μεταξύ, η 19χρονη ομαδάρχισσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αφού συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο άλλα δύο πρόσωπα, τον ναυαγοσώστη και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, προκειμένου να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη και η 8χρονη έμεινε μόνη της και τελικά έχασε τόσο άδικα τη ζωή της.

Την ίδια ώρα, ο παππούς της 8χρονης καταγγέλλει ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.»

«Την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και απ’ ότι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα