Ελλάδα

Χειροπέδες σε δύο άτομα για εμπρησμό από πρόθεση σε Λάρισα και Κάρυστο

146 συλλήψεις για εμπρησμό από την Πυροσβεστική και άλλες 18 από την ΕΛ.ΑΣ τους τελευταίους 4 μήνες.

Parallaxi
χειροπέδες-σε-δύο-άτομα-για-εμπρησμό-α-1036984
Parallaxi

Σε δύο συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση προχώρησε η Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο άνδρας ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου.

Παράλληλα συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα.

Και για τα δύο περιστατικά ενημερώθηκαν σχετικώς οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Κικίλιας: 146 συλλήψεις για εμπρησμό από την Πυροσβεστική και άλλες 18 από την ΕΛ.ΑΣ τους τελευταίους 4 μήνες

Συνολικά 119 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια και 27 από πρόθεση έχουν πραγματοποιηθεί από την Πυροσβεστική από 1η Μαΐου έως σήμερα, όπως ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

«Από 01.05 έως σήμερα: Από την Πυροσβεστική έχουν πραγματοποιηθεί 119 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια και 27 από πρόθεση.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε 18 συλλήψεις και 3 προσαγωγές.

Το τελευταίο τριήμερο 4 συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση σε Αυλώνα, Κάρυστο, Ψαχνά και Λάρισα και 2 από αμέλεια σε Καλαμάτα και Κω».

*Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα