Ελλάδα

CNN: Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τα γαστρονομικά έθιμα στην Ελλάδα

Το CNN συγκέντρωσε το πώς γιορτάζουν επτά διαφορετικές χώρες το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ανάλογα με τις παραδόσεις τους - Μέσα ήταν η Ελλάδα

Parallaxi
cnn-το-χριστουγεννιάτικο-τραπέζι-και-τα-950819
Parallaxi

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται διαφορετικά σε κάθε γωνία του πλανήτη. Άλλοι παίζουν χιονοπόλεμο και άλλοι κάνουν βουτιές στις παραλίες. Άλλοι στολίζουν δέντρο και άλλοι καράβι. Οι παραδόσεις και τα έθιμα αλλάζουν ανάλογα με τη χώρα που γιορτάζονται τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, αυτό που παραμένει κοινό είναι ένα. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με φίλους και συγγενείς και πολλά πολλά φαγητά.

Το τυπικό χριστουγεννιάτικο γεύμα συνήθως διαφέρει ανάλογα με τον προορισμό που βρίσκεστε. Γι’ αυτό τον λόγο, το CNN συγκέντρωσε το πώς γιορτάζουν επτά διαφορετικές χώρες το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ανάλογα με τις παραδόσεις τους.

Μάλιστα, ειδικοί στη φιλοξενία από την κάθε χώρα, μοιράστηκαν την άποψή τους για το τι είναι χαρακτηριστικό για τη χώρα τους, καθώς και για τις οικογένειες και τους φίλους τους τα Χριστούγεννα.

Ανάμεσα σε αυτές τις επτά χώρες ήταν και η Ελλάδα, με την διάσημη σεφ, Μαρία Λόη, να περιγράφει τα έθιμα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα.

Οι γαστρονομικές συνήθειες των Ελλήνων

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, η Μαρία Λόη λέει πως οι εορτασμοί της χώρας ξεκινούν την παραμονή των Χριστουγέννων γύρω στις 7 μ.μ.

«Οι οικογένειες κάθονται γύρω από το τζάκι και τρώνε ένα ειδικό σταρένιο ψωμί που φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα. Μερικά νοικοκυριά τρώνε επίσης χοιρινά λουκάνικα. Είναι η μόνη (σ.σ περίπτωση) που οι Έλληνες τρώνε χοιρινό γιατί το κρέας δεν συνηθίζεται στην κουζίνα μας», είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως οι Έλληνες αφού παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία νωρίς το πρωί την ημέρα των Χριστουγέννων, επιστρέφουν στα σπίτια τους για μία ολοήμερη γιορτή με φαγητό.

«Τα σπιτικά μελομακάρονα έρχονται πρώτα και ακολουθεί η κοτόσουπα με κριθαράκι. Λίγες ώρες αργότερα, ακολουθεί ένα ψητό κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα ή παραλλαγές ψητού ή σιγομαγειρεμένου χοιρινού κρέατος. Το κυρίως πιάτο συνοδεύουν σοταρισμένα άγρια ​​χόρτα, ψιλοκομμένο μαρούλια με κρεμμύδι, τυρί φέτα και ψητές πατάτες λεμονιού».

Σε σχέση με το επιδόρπιο, η Μαρία Λόη είπε πως συνήθως είναι ελαφρύ, όπως ψητά μήλα με μέλι και καρύδια ή ελληνικό γιαούρτι με μέλι. Αναφορικά με το ποτό, η διάσημη σεφ αναφέρει πως οι Έλληνες προτιμούν το κόκκινο κρασί.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα