Ελλάδα

«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν» – Εντολή για αύξηση των ελέγχων στις παραλίες

Τι λέει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την κατάσταση στις ελληνικές παραλίες

Parallaxi
δεν-θα-χαριστούμε-σε-κανέναν-εντολ-1039556
Parallaxi

Εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στις αρμόδιες υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν θα χαριστεί σε κανέναν».

Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για την μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 – 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Χατζηδάκης: «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα στη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Η κυβέρνηση προβαίνει στην εντατικοποίηση των ελέγχων καθώς μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει με αφορμή το αποκαλούμενο «Κίνημα της Πετσέτας» στην Πάρο, που διεκδικεί ελεύθερο χώρο χωρίς να αναγκάζονται οι πολίτες να πληρώνουν απίστευτες τιμές για μία ξαπλώστρα – για την οποία, μάλιστα, σε νησιά όπως η Μύκονος και όχι μόνο, καλούνται να κάνουν και… κράτηση.

Το όλο θέμα, που ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις του in για τις αυθαιρεσίες στη Μύκονο, έχει λάβει διαστάσεις και αφορά σε δημοφιλή νησιά του Αιγαίου, όπως η Πάρος, η Νάξος, φυσικά και η Μύκονος, ενώ οργή προκαλούν οι καταγγελίες της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, που κάνει λόγο για «σωματοφύλακες στις παραλίες», έλλειψη ελέγχου και πανάκριβες ξαπλώστρες που κοστολογούνται μέχρι και 120 ευρώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα