Ελλάδα

Διεθνής έρευνα: 25,63% των Ελλήνων δείχνει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Προτελευταία η χώρα μας στη μέτρηση - Σε ποιες χώρες καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά

Parallaxi
διεθνής-έρευνα-2563-των-ελλήνων-δείχνει-ε-932528
Parallaxi

Μόλις το 25,63% του πληθυσμού της χώρας μας δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση σύμφωνα με το gzeromedia.com που επικαλείται στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD)

Μάλιστα, μόνο η Σλοβακία έχει χαμηλότερο ποσοστό, από την χώρα μας, με το 21,58% να δηλώνει ότι εμπιστεύεται την εθνική κυβέρνηση.

Αντίθετα, η Ελβετία -που έχει τον υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- δίνει το παράδειγμα. Η πολιτική σταθερότητα, καθώς και η ανταπόκριση και το άνοιγμα της κυβέρνησης, συμβάλλουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη διακυβέρνηση.

Έτσι, δεν αποτελεί ίσως έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα του Γουλιέλμου Τέλλου, μία από τις πιο σταθερές χώρες στον κόσμο, ξεχειλίζει από αυτήν. Αυτό όμως δεν μπορεί να ειπωθεί και για τους ηγέτες πολλών άλλων χωρών. Π

αράγοντες κινδύνου για τη δυσπιστία στη διακυβέρνηση; Η οικονομική ανισότητα, η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια, και ένα επιβλητικό 57% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιστεύει ότι οι ηγέτες τους προσπαθούν να τους παραπλανήσουν. Το 2023, η Pew διαπίστωσε ότι μόνο το 15% των Αμερικανών εμπιστεύονταν την κυβέρνησή τους ότι κάνει το σωστό – μείωση 7% από το 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης μόλις το 31,02% των αμερικανών εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους ενώ στην Ιταλία το ποσοστό αυτό είναι 35,43%.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα