Ελλάδα

Δίκη Μάτι: Ζητήθηκε άρση ασυλίας για τη Ρένα Δούρου

Διεκόπη η δίκη

Parallaxi
δίκη-μάτι-ζητήθηκε-άρση-ασυλίας-για-τη-346319
Parallaxi

Διεκόπη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι για τις 24 Ιουλίου, καθώς το δικαστήριο διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή με αίτημα την άρση ασυλίας της βουλευτή Ρένας Δούρου, που είναι και κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν μπορεί να προχωρήσει η ακροαματική διαδικασία χωρίς άρση ασυλίας για έναν κατηγορούμενο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έως τις 24/7 η Βουλή θα πρέπει να έχει ψηφίσει την άρση ασυλίας της κυρίας Δούρου, διαφορετικά η δίκη θα οδηγηθεί σε νέα διακοπή.

Με την έναρξη της διαδικασίας, το θέμα έθεσε ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μανιάτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί».

Το λόγο έλαβε ο Θεόδωρος Σχοινάς, συνήγορος της Ρένας Δούρου, ο οποίος και ανέγνωσε δήλωση της κατηγορούμενης, στην οποία αναφέρει ρητά ότι πρόθεσή της είναι η παραίτηση από τη βουλευτική ασυλία, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αναμένει τη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου, καθώς όπως αναφέρει, δεν έχει διαπράξει τίποτα για να φοβάται την κρίση του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα