Ελλάδα

Διπλός ξυλοδαρμός 15χρονου από ανήλικους σε Λύκειο στο Μαρούσι

Του έστησαν ενέδρα

Parallaxi
διπλός-ξυλοδαρμός-15χρονου-από-ανήλικο-1014963
Parallaxi

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν τα περιστατικά βίας μέσα στα σχολεία. Το τελευταίο συμβάν που αναστάτωσε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς έλαβε χώρα σε Λύκειο στο Μαρούσι. Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου έδρασαν με ταχύτητα και πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις ανήλικους που φέρονται να συμμετείχαν σε απρόκλητη επίθεση σε βάρος 15χρονου, μαθητή της Α’ Λυκείου.

Η ιστοσελίδα ieidiseis.gr φέρνει στο φως την καταγγελία που έκανε το θύμα, παρουσία του πατέρα του, το βράδυ της Πέμπτης στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Στις 12.40 το μεσημέρι της Πέμπτης βγαίνοντας από τις τουαλέτες του σχολείου, που βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος του Λυκείου, προσέγγισε τον 15χρονο παλιός συμμαθητής του, επίσης ηλικίας 15 ετών, και δίχως να ειπωθεί κάτι μεταξύ τους, του έδωσε το χέρι του με σκοπό να κάνουν χειραψία. Μετά το τέλος της χειραψίας τους απρόκλητα τον έφτυσε πάνω στη μπλούζα του. Το θύμα αντέδρασε και με τα χέρια του τον απώθησε ρωτώντας τον τι κάνει. Τότε αυτός δίχως να απαντήσει όρμησε πάνω του και τον γρονθοκόπησε δύο φορές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια ο 15χρονος αποχώρησε από το σημείο. Την ώρα της επίθεσης παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου, ένας εκ των οποίων βιντεοσκόπησε την επίθεση. Το θύμα επέστρεψε στην τάξη του χωρίς να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου και τους γονείς του.

Η συνέχεια ήρθε στις 13.30, δηλαδή 50 λεπτά αργότερα, όταν ενώ βρισκόταν δίπλα από τα γραφεία των καθηγητών τον πλησίασε ξανά ο 15χρονος μαζί με ακόμα 10 άτομα και προσπάθησε να του δώσει ξανά το χέρι του. Παρόντες ήταν 10 μαθητές, μεταξύ των οποίων δύο που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Το περιστατικό έληξε όταν χτύπησε το κουδούνι και μπήκαν στην τάξη.

Στις 14.05, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα, το θύμα βρισκόταν στην οδό Πέλικα όπου τον προσέγγισε ξανά ο 15χρονος μαζί με ακόμα 15-20 άτομα και άρχισε να τον βρίζει. Μετά από λογομαχία ο 15χρονος τον χτύπησε δίνοντάς του δύο σφαλιάρες και όταν γύρισε να φύγει τον έφτυσε πάνω στη ζώνη της τσάντας του. Και σε αυτή την περίπτωση κάποιοι βιντεοσκοπούσαν την επίθεση.

Τελικά το θύμα ενημέρωσε τον πατέρα του και προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου μετέβησαν στο σχολείο και ενημέρωσαν τον διευθυντή που με τη σειρά του ενημέρωσε τους γονείς των ανήλικων που συνοδεία των παιδιών τους μετέβησαν στο Τ.Α. Αμαρουσίου, όπου και συνελήφθησαν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα