Ελλάδα

Δολοφονία 17χρονου Ρομά: Για κανονική “εκτέλεση” κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας

"Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο 17χρονος ήταν επί τρεις ώρες στο χειρουργείο ενώ είχε ήδη πεθάνει"

Parallaxi
δολοφονία-17χρονου-ρομά-για-κανονική-1081240
Parallaxi

Για “δολοφονία”, “εκτέλεση”, “κανονική ανθρωποκτονία” του 17χρονου Ρομ κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό, μετά από αστυνομική καταδίωξη στη Βοιωτία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, είπε ότι σήμερα θα ζητήσουν τη δικογραφία, θα υποβάλουν αίτημα το θύμα να εξεταστεί από ιατροδικαστή, όπως επίσης και έρευνα βαλλιστικής, να εξεταστεί το αν υπάρχουν αποτυπώματα του 17χρονου στο όπλο, καθώς και η απόσταση του όπλου που πυροβόλησε με το κεφάλι του ανήλικου.

Όπως είπε, εξ όσων γνωρίζει, ο 17χρονος δέχτηκε πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ υποστήριξε πως γύρω από την υπόθεση “υπάρχει γενικά μια ασάφεια” σημειώνοντας πως οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έχουν δώσει τελείως διαφορετικές καταθέσεις από αυτές του αστυνομικού.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο 17χρονος ήταν επί τρεις ώρες στο χειρουργείο ενώ είχε ήδη πεθάνει.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός τον πήγε στο νοσοκομείο, χωρίς να καλέσει ασθενοφόρο, αλλά και πως ενώ το παιδί είχε καταλήξει έλεγαν επί τρεις ώρες στη μητέρα και στους θείους τους πως βρίσκεται στο χειρουργείο. «Σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αδερφός του, τον πήρε ο αστυνομικός και τον πήγε στο νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πρώτον, γιατί δεν φωνάζει το ασθενοφόρο. Δεύτερο, γιατί λες στους γονείς επί τρεις ώρες ότι το παιδί κάνει χειρουργείο ενώ το παιδί χάθηκε κατευθείαν με τη σφαίρα; Γιατί τρεις ώρες υπήρχε ένα κενό;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μαρτυρία του αδελφού του 17χρονου που επέβαινε στο αυτοκίνητο, λέγοντας ότι το θύμα δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποσπάσει το όπλο από τον αστυνομικό, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Σχετικά με το ότι ο ανήλικος δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο, είπε πως ο 17χρονος φοβήθηκε επειδή δεν είχε δίπλωμα και είχαν πάει βόλτα με τον αδερφό του και τα δυο κορίτσια, χωρίς αν ενημερώσουν τους γονείς τους.

Σημειώνεται πως ο αδερφός του 17χρονου μιλώντας την Κυριακή στο OPEN, είπε ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του και με δύναμη το τζάμι του αυτοκινήτου, έβγαλε έξω τον 17χρονο, τον κλώτσησε, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Ο 41χρονος αστυνομικός που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Θηβών προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου, πήρε σήμερα προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Συγγενείς και φίλοι του θύματος συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Θήβας όπου αποδοκίμασαν τον αστυνομικό της ΟΠΚΕ που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο δράστης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την τρίτη δολοφονία Ρομά από αστυνομικούς και πως δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους πολίτες.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα «επειγόντως άμεση, ενδελεχή, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα και για το τελευταίο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης του πιθανού κινήτρου διακρίσεων».

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα