Ελλάδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ξανά σε δίκη ο Κορκονέας για ελαφρυντικό του σύννομου βίου

Ο Άρειος Πάγος για δεύτερη φορά αναίρεσε την απόφαση επί του ελαφρυντικού στέλνοντας και πάλι την υπόθεση σε δίκη

Parallaxi
δολοφονία-γρηγορόπουλου-ξανά-σε-δίκη-896971
Parallaxi

Δεκαέξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που οδήγησε στον θάνατο τον 15χρονο μαθητή, στρέφοντας το όπλο του προς το μέρος του, θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και πάλι για το ζήτημα του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Ο Άρειος Πάγος για δεύτερη φορά αναίρεσε την απόφαση επί του ελαφρυντικού που έχει χορηγηθεί σε δεύτερο βαθμό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα στέλνοντας και πάλι στην υπόθεση πίσω στη Λαμία για να εξεταστεί το ζήτημα.

Όπως ανάφερε με παρέμβαση της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης και πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου: «Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του».

Έτσι, ο Επ. Κορκονέας θα καθίσει για τρίτη φορά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, το οποίο καλείται να αποφανθεί για το κατά ποσό ο ειδικός φρουρός δικαιούται να λάβει την ελαφρυντική περίπτωση, που τον οδήγησε εκτός φυλακής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα