Ελλάδα

Δολοφονία στην Καλαμάτα: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης

Προσήχθη ο άνδρας - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Parallaxi
δολοφονία-στην-καλαμάτα-ταυτοποιήθη-951472
Parallaxi

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές για την ανθρωποκτονία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Καλαμάτας με θύμα έναν 47χρονο μοτοσικλετιστή.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και με το οποίο διέφυγαν οι δράστες εντοπίστηκε στις Κιτριές της Δυτικής Μάνης, ενώ ήδη έχει ταυτοποιηθεί ο ένας από τους δύο δράστες.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΤ έχουν γίνει και προσαγωγές ανθρώπων που ίσως να μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (20/01) στο κέντρο της Καλαμάτας, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν οδηγό μοτοσυκλέτας στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος, κοντά στην Πυροσβεστική.

Πώς έγινε το “χτύπημα”

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος ενός 47χρονου Έλληνα, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ήταν έξω με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και έκλεισαν τον δρόμο στο θύμα που οδηγούσε μοτοσικλέτα. Ο ένας κατέβηκε και ύστερα από μεταξύ τους διαπληκτισμό τον πυροβόλησε στο αριστερό πόδι, πετυχαίνοντας όπως όλα δείχνουν αρτηρία.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

πηγή – news247

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που κάνει η αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος του 47χρονου άνδρα – γνωστός με το παρατσούκλι «Αμερικάνος» στην Καλαμάτα, εξετάζεται οπτικό υλικό από κάμερες παρακείμενων καταστημάτων προκειμένου οι αστυνομικοί να φτάσουν πιο γρήγορα στη σύλληψη των δραστών.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Κτιριές του δήμου Δυτικής Μάνης, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το σημείο της δολοφονίας. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες της θρασύτατης αυτής δολοφονικής επίθεσης.

Το θύμα ήταν γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας με το παρατσούκλι «Αμερικάνος». Ο 47χρονος πυροβολήθηκε στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος στο κέντρο της Καλαμάτας και κατέληξε το νοσοκομείο μετά από ακατάσχετη αιμορραγία, το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ζούσε στο παρελθόν στην Αμερική μαζί με τα αδέρφια του και είχε επιστρέψει στην Καλαμάτα. Κατά τις ίδιες πηγές, είχε παραβατική συμπεριφορά και ήταν μπλεγμένος με κυκλώματα της νύχτας που είχαν να κάνουν με ναρκωτικά. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πριν τον πυροβολισμό προηγήθηκε ξυλοδαρμός του 47χρονου αναβάτη μοτοσυκλέτας από τους δύο άγνωστους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο με το οποίο έκλεισαν το δρόμο του μοτοσυκλετιστή υποχρεώνοντάς τον να σταματήσει στη διασταύρωση Ύδρας και Σόλωνος και στη συνέχεια βγήκαν και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα. Αμέσως μετά, ο ένας πυροβόλησε τον 47χρονο, έπειτα μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα.

πηγή – protothema
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα