Δυστύχημα Τεμπών: Δεν επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, θα διακομιστεί τελικά στο Μιλάνο

Parallaxi
δυστύχημα-τεμπών-δεν-επιστρέφει-στην-1232201
Parallaxi

Σε διαγνωστικό κέντρο στο Μιλάνο φαίνεται πως θα διακομιστεί τελικά ο 22χρονος Γεράσιμος, μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού στο δυστύχημα των Τεμπών. Αυτή φαίνεται να είναι η τελευταία εξέλιξη, βάσει των όσων δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο δικηγόρος της οικογένειας, Λουκάς Αποστολίδης. Επίσης, πρόσθεσε: «Ζητάω κι εγώ με τη σειρά μου τον σεβασμό όλων, όπως και ο πατέρας του Γεράσιμου, διότι νομίζω ότι η ζωή δεν είναι μόνο επικοινωνιακά τερτίπια. Ουσιαστικά, παραμένει πάντα το σύμβολο, το οποίο κάνει μία μεγάλη καταγγελία στο ‘’παχύδερμο’’ κράτος, το οποίο διαχρονικά δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, δηλαδή το πιο πολύτιμο αγαθό των ανθρώπων… που λέγεται ζωή».

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, το τοπικό μέσο thenewspaper.gr είχε δημοσιεύσει πως ο 22χρονος Βολιώτης φοιτητής ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης και επιστρέφει στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως γνωστοποίησαν αργότερα η οικογένεια του Γεράσιμου αλλά και ο Νίκος Πλακιάς, δεν αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα και η συνέχεια της νοσηλείας του σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Πλακιάς έκανε την εξής ανάρτηση στο X:

Ακόμα, συγγενικό πρόσωπο του Γεράσιμου είχε δηλώσει στο magnesianews ότι η οικογένεια εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα: να παραμείνει στη Βοστώνη, να μεταφερθεί σε άλλο Κέντρο Αποκατάστασης σε άλλη χώρα, να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ωστόσο, φαίνεται πως τελική «κλείδωσε» η επιλογή του κέντρου αποκατάστασης στο Μιλάνο, που θα υποδεχθεί το νεαρό.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατάσταση της υγείας του Γεράσιμου είναι αμετάβλητη, με τον νεαρό να μην έχει ξυπνήσει από το κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Πηγή: Lifo, Κουτί της Πανδώρας, Ελεύθερος Τύπος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα