Ελλάδα

Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά Αχαρνών: Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τον βομβιστή

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Parallaxi
έκρηξη-στην-τεκτονική-στοά-αχαρνών-βί-1032947
Parallaxi

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και απεικονίζει τον βομβιστή που το πρωί της Πέμπτης (13/07) τοποθέτησε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά, επί της οδού Αχαρνών.

Όπως φαίνεται στο φωτογραφικό ντοκουμέντο το οποίο προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του OPEN, ο άνδρας φαίνεται να κρατά δύο αντικείμενα, που πιθανόν να είναι οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ μάλιστα προσπάθησε να παραποιήσει τα χαρακτηριστικά του φορώντας περούκα.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε η γύρω περιοχή είναι γεμάτη από κάμερες ασφαλείας οπότε οι Αρχές θα είχαν – αργά ή γρήγορα – κάποια εικόνα για την ταυτότητα του βομβιστή.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα πριν την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα στο 112.

Αμέσως, αποκλείστηκε η περιοχή από δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτηρίου. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν τον δυνατό κρότο.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερο ύποπτο κουτί με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να εξουδετερώσουν, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως ο ύποπτος άνδρας, φεύγοντας από τη Στοά φώναξε συνθήματα κατά της Μασονίας.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα