Ελλάδα

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη μέλος της συμμορίας «Λος Τσαπίτος»

ΑΑΔΕ: 16.380 παραποιημένα προϊόντα κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο

Parallaxi
ελευθέριος-βενιζέλος-συνελήφθη-μέλο-982786
Parallaxi

Μέλος της συμμορίας «Λος Τσαπίτος», που ανήκει στους γιους του περιβόητου «Ελ Τσάπο», εντοπίστηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «Ελ. Βενιζέλος» όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το μέλος της συμμορίας στην οποία είναι επικεφαλής οι γιοι του «Ελ Τσάπο» συνελήφθη στις 18 Μαρτίου, όταν επέστρεφε από την Αυστρία.

Όπως αναφέρουν τα μεξικάνικα ΜΜΕ τα μέλη του καρτέλ είναι υπό αναζήτηση εξοπλισμού τον οποίο διαθέτει ο στρατός της χώρας. Κάτι που προκαλεί ανησυχία και στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στην Interpol.

Υπενθυμίζεται πως το καρτέλ της Σιναλόα, ανήκει στον διαβόητο «Ελ Τσάπο» Χοακίν Γκουσμάν, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών του πλανήτη. Οι γιοι του με τους «Λος Τσαπίτος» αναβίωσαν την αυτοκρατορία του πατέρα τους (που είναι φυλακή) εισάγοντας τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης.

ΑΑΔΕ: 16.380 παραποιημένα προϊόντα κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο

Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 16.380 τεμαχίων παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα, προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Οι ελεγκτές, αξιοποιώντας πληροφορίες του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΣΕΚ) και της ανάλυσης κινδύνου των Πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, προχώρησαν σε φυσικό έλεγχο 90 χαρτοκιβωτίων προέλευσης Κίνας σε αποθήκη του αερολιμένα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • 71 χαρτοκιβώτια περιείχαν 6.880 τεμάχια παραποιημένες μπλούζες
  • 19 χαρτοκιβώτια περιείχαν 9.500 τεμάχια παραποιημένα παιδικά μπρελόκ

Τα προϊόντα αυτά θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως 20.000 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr, ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα