Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Απαράδεκτη η βίαιη διάλυση διαμαρτυρίας που αφορά εθνική τραγωδία

Τι αναφέρει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για την αδικαιολόγητη αστυνομική βία στη σημερινή διαδήλωση στο Σύνταγμα

Parallaxi
ελληνική-ένωση-για-τα-δικαιώματα-του-α-980854
Parallaxi

Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης στο Σύνταγμα, όπου η ΕΛ.ΑΣ. διέλυσε συγκέντρωση, στην οποία βρίσκονταν περίπου 10.000 άτομα, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξέδωσε ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση εκφράζει “την ανησυχία της για τα φαινόμενα αυθαίρετης και αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας και για τα δυσανάλογα και επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάλυση μιας ειρηνικής διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν πολλοί νέοι και νέες και μικρά παιδιά”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η Ελληνική Αστυνομία και οι ιεραρχικοί της προϊστάμενοι, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύουν ότι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο επαγγελματισμό, ούτε την απαραίτητη ενσυναίσθηση. Η επιλογή της βίαιης διάλυσης μιας διαμαρτυρίας που αφορά σε μια εθνική τραγωδία, είναι απαράδεκτη.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι υποχρεωμένη, για ακόμη μια φορά, να εκφράσει την ανησυχία της για τα φαινόμενα αυθαίρετης και αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας και για τα δυσανάλογα και επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάλυση μιας ειρηνικής διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν πολλοί νέοι και νέες και μικρά παιδιά.

Η στάση της αστυνομίας και ιδίως των «στρατιωτικοποιημένων» τμημάτων καταστολής και οσων δίνουν σε αυτά εντολές, δείχνει την ψυχική τους αποξένωση από την ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς η αδυναμία, τουλάχιστον των τμημάτων αυτών της αστυνομίας, να συντονιστεί με το πάνδημο αίσθημα εθνικού πένθους των ημερών, υποκρύπτει ένα βαθύτερο πρόβλημα αυταρχισμού και ροπής προς τη βίαιη καταστολή που δεν συμβιβάζεται με τη δημοκρατική ταυτότητα της πολιτείας μας

Ο Μάριος Λώλος καταγγέλλει τον τραυματισμό φωτορεπόρτερ από χημικό στα επεισόδια στο Σύνταγμα

Ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος κατήγγειλε σήμερα, τον τραυματισμό συναδέλφου του κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση στο κέντρο της  Αθήνας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

«Η δεν ξέρουν σημάδι η το κάνουν επίτηδες. Τραυματισμός φωτορεπόρτερ από χημικό της αστυνομίας», γράφει χαρακτηριστικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναρτώντας μάλιστα μία φωτογραφία του τραύματος που φέρει ο φωτορεπόρτερ από χημικό που έριξε οι αστυνομικές αρχές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα