Ελληνικός εκδοτικός οίκος έδιωξε συγγραφέα μετά από ακραία ανάρτηση του για τη Γάζα

Οι αντιδράσεις εναντίον του συγγραφέα στα social media και η απάντηση του

Parallaxi
ελληνικός-εκδοτικός-οίκος-έδιωξε-συγ-1171294
Parallaxi

Οι εκδόσεις «ΑΡΜΟΣ», όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη (23/10), διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον συγγραφέα, Άριελ Λεκαδίτη, ύστερα από ακραίες αναρτήσεις του για τη Γάζα.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο των αντιδράσεων για τον Άριελ Λεκαδίτη βρέθηκε μία πρόσφατη δημοσίευσή του στο Χ, στην οποία έγραψε: «Δες εδώ! Η Γάζα οικόπεδο! Χ…ω».

Σφοδρές αντιδράσεις για τον Άριελ Λεκαδίτη

Πάντως, η προαναφερθείσα δημοσίευση του Άριελ Λεκαδίτη για τη Γάζα δεν άργησε να «ταξιδέψει» στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, όπως εκείνες που ενδεικτικά ακολουθούν.

Η απόφαση των εκδόσεων «ΑΡΜΟΣ» για τον Άριελ Λεκαδίτη

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Άριελ Λεκαδίτη και τις αναρτήσεις του για τον εν εξελίξει πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, το απόγευμα της Τετάρτης (23/10), οι εκδόσεις «ΑΡΜΟΣ» αποφάσισαν τη διακοπή της συνεργασίας μαζί του.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική δημοσίευσή τους στο Χ, οι εκδόσεις «ΑΡΜΟΣ» καταδίκασαν τις αναρτήσεις του Άριελ Λεκαδίτη για τη Γάζα και έγραψαν: «Οι εκδόσεις Αρμός ανακοινώνουν τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον συγγραφέα, Αριέλ Λεκαδίτη. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρόσφατες δημόσιες χυδαίες αναρτήσεις του συγγραφέα, το περιεχόμενο των οποίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των εκδόσεων Αρμός».

Ακόμα, οι εκδόσεις «ΑΡΜΟΣ» τόνισαν: «Ο εκδοτικός μας οίκος, με μακρά παράδοση στον χώρο του ελληνικού βιβλίου, δεσμεύεται στην προώθηση του πολιτισμού και του εποικοδομητικού διαλόγου. Με σεβασμό στην πνευματική μας κληρονομιά και στο αναγνωστικό μας κοινό, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τις εκφρασθείσες απόψεις του κ. Λεκαδίτη».

Πώς αντέδρασε ο Άριελ Λεκαδίτης

Βέβαια, ο Άριελ Λεκαδίτης αντέδρασε, την Τετάρτη (23/10), στη διακοπή της συνεργασίας του με τις εκδόσεις «ΑΡΜΟΣ» και έκανε λόγο για «εβραϊκή υπερηφάνεια και ισραηλινό σθένος».

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο εν λόγω συγγραφέας ανέφερε: «Σήμερα μου κοινοποιήθηκε μέσω e-mail η λύση της συνεργασίας με τις εκδοσεις “ΑΡΜΟΣ” λόγω μιας χθεσινής (22/10) ανάρτησής μου στο Twitter. Προχωράμε κανονικά με εβραϊκή υπερηφάνεια και ισραηλινό σθένος».

Ποιος είναι ο Άριελ Λεκαδίτης

Ο Άριελ Λεκαδίτης, με προφανή εβραϊκή καταγωγή, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο – είναι ιστορικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ολοκαύτωμα από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «η αγάπη του και ο θαυμασμός του στο πρόσωπο του συγγραφέα, Σίμον Βίζενταλ, τον ώθησαν να ακολουθήσει την πορεία αυτή».

Επίσης, ο Άριελ Λεκαδίτης αναφέρει ότι έχει κάνει την πρακτική το άσκηση στο μουσείο Ολοκαυτώματος του Γιαντ Βασσέμ στο Τμήμα Δικαίων των Εθνών ενώ, το καλοκαίρι του 2017, προσέφερε ενεργά τις υπηρεσίες του στο Υπουργείο Παιδείας της Αγγλίας σε μια ομάδα για τη στρατηγική αντιμετώπιση του αντισημιτισμού στα σχολεία της Αγγλίας ως αναλυτής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης .

Τέλος, ο Άριελ Λεκαδίτης τονίζει ότι, τον ίδιο χρόνο, προσέφερε εθελοντική εργασία στην ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητα του Λονδίνου, όπου ήταν ενεργό μέλος και συνήθως αρθρογραφεί για θέματα αντισημιτισμού, Ολοκαυτώματος και ισραηλινής πολιτικής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα