Ενημέρωση για τη φωτιά στο Άγιο Όρος

Όσα είπε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για την κατάσταση.

Parallaxi
ενημέρωση-για-τη-φωτιά-στο-άγιο-όρος-459159
Parallaxi

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Δεν απειλεί κάποιο μοναστήρι η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου στο Άγιον Όρος. Είναι σε αμιγώς δασική έκταση, καίει φυλλώματα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Ο ίδιος μίλησε επίσης για την πιθανότητα εκδήλωσης νέων πυρκαγιών σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τι ακριβώς είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

«Σε εξέλιξη είναι μία δασική πυρκαγιά πέντε χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μεγίστης Λάβρας χωρίς να απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή, υπό την έννοια ότι υπάρχουν εκεί αρκετά μοναστήρια, δεν απειλεί λοιπόν κάποιο μοναστήρι, είναι σε αμιγώς δασική έκταση, καίει φυλλώματα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία έρπουσα πυρκαγιά με φυλλώματα, που βρίσκονται στο έδαφος και κάποιες καστανιές».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «είχαμε δύο μέτωπα, το ένα μέσα στη χαράδρα, το οποίο μας απασχολεί πιο πολύ γιατί είναι δύσβατη η περιοχή και επιχειρούν 43 άτομα πυροσβεστικό προσωπικό, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, ενώ επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, εντολή απογείωσης έχουν λάβει τέσσερα αεροσκάφη προκειμένου να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο μέσα στη χαράδρα.

«Δεν είναι τόσο ανησυχητική αυτή η πυρκαγιά υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν ισχυρές ριπές ανέμου και αυτό είναι κάτι, που διευκολύνει την επιχείρηση του πυροσβεστικού σώματος», είπε τέλος.

Πηγή: ΕΡΤ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα