Ελλάδα

Επεισόδια Ρέντη: Δύσκολη μάχη για τον αστυνομικό – Δεν λειτουργούν ζωτικά όργανα

Απολογείται ο 18χρονος μετά τα ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του

Parallaxi
επεισόδια-ρέντη-δύσκολη-μάχη-για-τον-α-1093242
Parallaxi

Μία εβδομάδα μετά τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο τα νέα για την υγεία του δεν είναι καλά. Παραμένει για 7η μέρα διασωληνεμώνος στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, ενώ λίγες ημέρες πριν οι γιατροί ακρωτηρίασαν μέρος του αριστερού του άκρου.

Εκτός από τον ακρωτηριασμό, σύμφωνα με το MEGA, οι γιατροί προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Όπως έγινε γνωστό οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του 31χρονου.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία του 18χρονου που ομολόγησε πως πέταξε τη φωτοβολίδα, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Θα οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών στις 11 το πρωί.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου μέσα από μαρτυρίες από πρόσωπα κλειδιά στα οποία είχε εκμυστηρευτεί ότι το βράδυ της Πέμπτης μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κοντά στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και ότι ο ίδιος τραυμάτισε αστυνομικό στο πόδι.

O 18χρονος είχε ομολογήσει την πράξη του, ενώ χθες η συμμετοχή του ταυτοποιήθηκε και εργαστηριακά, καθώς βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του.

Χθες, κλήθηκε να καταθέσει ξανά και ο μικρότερος αδερφός του, καθώς η ΕΛΑΣ εντόπισε αντιφάσεις στα λεγόμενα των δύο.

Πλέον, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους, οι οποίες θέλουν χρόνο, όπως δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, ώστε να φτάσουν και να ταυτοποιήσουν τον «καθοδηγητή», ο οποίος έδωσε την εντολή και προμήθευσε με πολεμοφόδια τους συμμετέχοντες στα επεισόδια.

«Ντρέπεται να με δει»

Χθες οι γονείς του 18χρονου κατήγγειλαν πως δέχονται απειλές.

«Χθες το βράδυ έλαβα απειλητικό μήνυμα με ύβρεις προς την οικογένεια μας και για το παιδί ότι “θα καλοπεράσει” εκεί μέσα. Απειλή κατά της ζωής του» ανέφερε στο Star η μητέρα του κατηγορούμενου, με τον πατέρα να συμπληρώνει πως η απειλή ήταν πως θα βρουν τον γιο τους νεκρό.

Ο δράστης έχει επικοινωνία μόνο με τη μητέρα του.

«Ντρέπεται να με δει στα μάτια. Τέτοιο παιδί είναι, ντρέπεται» ανέφερε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα