Ελλάδα

Επιτέλους χειμώνας – Σε λευκό κλοιό η Δυτική Μακεδονία

Πού χρειάζονται αλυσίδες - Ποια αναμένεται να είναι η πιο κρύα μέρα της εβδομάδας

Parallaxi
επιτέλους-χειμώνας-σε-λευκό-κλοιό-η-δ-1104178
Parallaxi

Από τα βόρεια ξεκίνησε το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού.

Στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στο ύψος του Μαυροδεντρίου η χιονόπτωση νωρίς το πρωί σήμερα ήταν πυκνή όπως φαίνεται και σε βίντεο που δημοσιεύει το kozanimedia.

Πολύ χιόνι που έφτασε τα 10 εκατοστά και στη Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης.

Στο Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα αρκετές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Στερεά και το βράδυ και χιόνια σε αυτές τις περιοχές στα ορεινά.

Την Τετάρτη με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο πέφτει και άλλο η θερμοκρασία, καθώς θα κυμαίνεται για πρώτη φορά μετά από 20 ημέρες σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.

Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία και την Πέμπτη και Παρασκευή, θα βρέξει όμως σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο.

Το Σάββατο θα είναι η πιο κρύα ημέρα, καθώς νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν στην χώρα μας.

Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας – Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

• στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο    χλμ. έως το 28ο χλμ. • στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο  χλμ. έως το 46 ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και σε όλο το Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

• στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας • στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 15ο χλμ. έως το 30ο χλμ. • στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης (νέο και παλαιό τμήμα μέσω Κλειδίου), από το 22ο χλμ. έως το 28ο χλμ. • στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο  χλμ. έως το 30ο χλμ. • στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 22ο χλμ. έως 35ο χλμ. • στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Άνω Κλεινών – Ακρίτα (διασταύρωση με Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής), από το 16ο χλμ. έως το 22ο χλμ. • στην Επαρχιακή οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 3ο χλμ. έως το 9ο χλμ. • στο Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο δήμου Φλώρινας

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά. Μετά από απόφαση των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται:

• ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Η κακοκαιρία στη Χαλκιδική έφερε κατολισθήσεις στη Σιθωνία

Η έντονη βροχόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι καθώς και η ισχυρή χαλαζόπτωση που σάρωσαν την περιοχή της Σιθωνίας προκάλεσαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας.

Ειδικότερα στο 75ο χλμ του οδικού κυκλώματος Σιθωνίας, ακριβώς στο ύψος της Τορώνης, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του δήμου Σιθωνίας βρίσκονται στο σημείο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να καθαρίσουν τον δρόμο από τα φερτά υλικά.

Σαμοθράκη: Κλειστά σχολεία λόγω χιονόπτωσης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία της Σαμοθράκης λόγω χιονόπτωσης, ενώ ακυρώθηκε και το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 9 σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς Σαμοθράκη.

*πηγή εικόνας: kozanimedia

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα