Ελλάδα

Έρχονται νέες ποινές “φωτιά” για τους εμπρηστές

Φυλακή ακόμα και για εμπρησμό εξ αμελείας - Όλες οι αλλαγές - Τι προέκυψε κατά τη συνάντηση Φλωρίδη - Κικίλια.

Parallaxi
έρχονται-νέες-ποινές-φωτιά-για-τους-1039573
Parallaxi

Τον δρόμο για τη φυλακή θα παίρνουν όσοι διαπράττουν εμπρησμό ακόμα και εξ αμελείας, ενώ θα καλούνται να καταβάλλουν βαριά πρόστιμα, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη σχετικά με τις αλλαγές στις ποινές έναντι των εμπρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης ακόμα για το πλημμέλημα του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ θα εξεταστεί και η χορήγηση αναστολής για όσους καταδικάζονται σε πρώτο βαθμό.

Παράλληλα, τα πρόστιμα για τους εμπρηστές θα είναι αρκετά «τσουχτερά» και θα εξισώνονται με εκείνα για τις κακοποιήσεις ζώων. Όπως έγινε γνωστό, θα επιβάλλονται κλιμακωτά από 20.000-30.000.

Φωτιές: Άμεσα όλες οι αλλαγές στις ποινές

Όπως τόνισαν οι δυο υπουργοί, οι αλλαγές στο κομμάτι των διοικητικών προστίμων θα προωθηθούν άμεσα από τα συναρμόδια Υπουργεία, Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών, ενώ οι νομοθετικές αλλαγές για την αυστηροποίηση των διατάξεων του εμπρησμού, αναμένονται με την επαναλειτουργία της Βουλής, τον Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης: «Θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα