Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησε οριστικά σύσσωμη η αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ

Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής με αφορμή την έγγραφη απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στο αίτημα Κόκκαλη

Parallaxi
εξεταστική-για-τα-τέμπη-αποχώρησε-ορι-1115983
Parallaxi

Aποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το έγκλημα των Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για συγκάλυψη λόγω του άρον – άρον κλεισίματος των εργασιών της Επιτροπής, της μη κλήσης κομβικών μαρτύρων, όπως ο κ. Γενιδούνιας, ο κ. Τσαλίδης και ο κ. Σπηλιόπουλος, αλλά και της μη διαβίβασης της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή για το έγκλημα των Τεμπών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ότι «δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε την δικογραφία».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε ότι «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής με αφορμή την έγγραφη απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στο αίτημα Κόκκαλη να διαβιβαστεί η δικογραφία στα μέλη της.

Η εξεταστική επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία νωρίτερα απέρριψε αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να αποσταλεί η κατάθεση του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας, δήλωσε άγνοια για την έγγραφη απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα