Ελλάδα

Εύβοια: Δήμαρχος μετέφερε με το αυτοκίνητό του ασθενή στο νοσοκομείο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά που "προδίδουν" τις αδυναμίες του ΕΚΑΒ , που "πάσχει", κυρίως, από την έλλειψη ασθενοφόρων.

Parallaxi
εύβοια-δήμαρχος-μετέφερε-με-το-αυτοκί-692315
Parallaxi

Δεν έχουν τέλος τα τραγικά περιστατικά που “προδίδουν” τα σοβαρά προβλήματα των νοσοκομείων της επικράτειας και επιβεβαιώνουν τις αδυναμίες του ΕΚΑΒ, που “πάσχει”, κυρίως, από την έλλειψη ασθενοφόρων.

Λίγες μόλις ώρες μετά από τους δύο θανάτους σε Λέσβο και Εύβοια, όπου δύο άνθρωποι  έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μία ακόμη καταγγελία βλέπει το “φως” της δημοσιότητας.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (06/07), ξανά στην Εύβοια, όπου το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να πάει σε χωριό για να παραλάβει έναν άνδρα με εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο ο δήμαρχος με το δικό του όχημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr: «Μεταφέρω ο ίδιος αυτή την ώρα πρώην παίκτη του Πανιωνίου με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες – λουόμενους στις παραλίες.

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν. Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες» ανέφερε.

«Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε ο Γιώργος Ψαθάς, αγανακτισμένος για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα