Ελλάδα

Εύβοια: Κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Αναλυτικά οι περιοχές - Πότε η απόφαση για Αττική

Parallaxi
εύβοια-κλειστά-αύριο-τα-σχολεία-λόγω-κ-949721
Parallaxi

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες περιοχές που θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα (28/1), αρχής γενομένης από την Εύβοια. Συγκεκριμένα στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή δεν θα κάνουν μαθήματα στα σχολεία.

Σύμφωνα με το evima, ολοκληρώθηκε το έκτακτο συντονιστικό όργανο υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργου Κελαιδίτη.

Έγινε ενημέρωση για την ένταση των φαινομένων ιδιαίτερα από αύριο το μεσημέρι έως το βράδυ της Τρίτης.

Με απόφαση που πάρθηκε, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας, θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την μεταφορά μαθητών, δασκάλων, καθηγητών κλπ.

Επίσης, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ θα είναι σε επιφυλακή καθόλη την διάρκεια της κακοκαιρίας για την γρήγορη αντιμετώπιση των ζημιών που πιθανόν να προκύψουν.

Μηχανήματα έργου του Δήμου αλλά κ μισθωμένα από τον Δήμο και την Περιφέρεια θα είναι σε όλα τα σημεία που θα απαιτηθεί ώστε οι δρόμοι μας να παραμείνουν ανοιχτοί.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε πως, «παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να πάρουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας ιδιαίτερα οσοι πρέπει να μεταφερθούν για νοσοκομειακή περίθαλψη να το κάνουν πριν την εκδήλωση των φαινομένων».

Πότε η απόφαση για κλειστά σχολεία στην Αττική

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για κλειστά σχολεία στην Αττική και ειδικά σε περιοχές των βορείων προαστίων, λόγω της νέας μίνι κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν οι δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής εξετάζουν όλα τα δεδομένα. Ανάλογα με την πορεία του καιρού θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις με γνώμονας να μην κινδυνεύσουν μαθητές και γονείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το alfavita, δήμοι και περιφέρειες σε συντονισμό με την κεντρική διοίκηση βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλη την χώρα και στην Αττική για την λειτουργία των σχολείων.

Αναμένεται να κρίνουν σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν τη Δευτέρα (29/1) κλειστά τα σχολεία ή εκείνα τα σχολεία που θα ανοίξουν για να κάνουν μαθήματα με μια – δυο ώρες καθυστέρηση.

Σε περίπτωση που η κακοκαιρία είναι γενικευμένη σε περισσότερες από μία περιφέρειες οι αποφάσεις θα ληφθούν από το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: Ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα