Φλώρινα: Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση του 48χρονου – Το χρονικό της δηλητηρίασης στο ξενοδοχείο

Συνολικά στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 13 άτομα

Parallaxi
φλώρινα-τι-λένε-οι-γιατροί-για-την-κατά-1235072
Parallaxi

«Πολύ κρίσιμη» εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 48χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα λόγω διαρροής που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας.

Για την μάχη που δίνει ο άτυχος ένοικος που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω διαρροής που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο που έμενε για το τριήμερο, μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι εννέα από τους επισκέπτες ηλικίας 20 έως 44 ετών διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Φλώρινας και οι υπόλοιποι τέσσερεις που ήταν πιο βαριά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο 55χρονος διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου και διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης.

«Έχει δρόμο μπροστά του, είναι σε πολύ σοβαρή, κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι εύκολη η περίπτωσή του»

«Χθες βράδυ με ενημέρωσαν οι γιατροί της ΜΕΘ ότι ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα, αλλά είναι ένας ασθενής που υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Πρέπει να δούμε να απορροφηθεί το οίδημα και από την υποξία που υπέστη να δούμε μετά αν θα λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός του ή θα υποστεί βλάβες. Έχει δρόμο μπροστά του, είναι σε πολύ σοβαρή, κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι εύκολη η περίπτωσή του», τόνισε στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο κ Γιαννάκος.

«Η γυναίκα του ειναι πιο σοβαρά, σε σχέση με τους άλλους ενοίκους, η γυναίκα του είχε ένα μικρό εγκεφαλικό, αλλά δε χρειάστηκε διασωλήνωση, πιστεύω θα πάνε όλα καλά και θα πάει σπίτι της υγιής», συμπλήρωσε.

«Το υγειονομικό μας σύστημα ανταποκρίθηκε, σήμανε συναγερμός στα νοσοκομεια της δυτικης Μακεδονιας, περιέθαλψαν με ασφάλεια όσους μετέβησαν εκεί από τα άτομα που υπέστησαν την δηλητηρίαση» ανέφερε επίσης.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου

Σημειώνεται ότι πέραν του άτυχου 48χρονου, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και 13 ακόμα ένοικοι του ξενοδοχείου που είχε ανοίξει στην Φλώρινα χωρίς να έχει λάβει άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν οι 14 ένοικοι του ξενοδοχείου που φιλοξενούνταν στην Φλώρινα, ένιωσαν δυσφορία ευρισκόμενοι στα δωμάτια τους. Μάλιστα κάποιοι, λιποθύμησαν λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από διαρροή αερίου στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου.

Για το συμβάν συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους ξενοδοχείου το οποίο έκλεισε και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τι δήλωσε στην ΕΡΤ ένοικος του ξενοδοχείου

«Γύρω στις 2:00 η ώρα περίπου η γυναίκα μου σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, γυρνάει και μου λέει κάποια στιγμή ότι ζαλίζομαι. Λιποθυμάει επιτόπου. Της σηκώνω τα πόδια, ακαριαία λιποθυμάω και εγώ» δήλωσε στο ΕΡΤΝews o ένοικος της ξενοδοχειακής μονάδας, Ορέστης Σαμαράς.

«Μέχρι τότε κανείς από το ξενοδοχείο δεν είχε καταλάβει ότι υπήρχε διαρροή αερίου στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου».

«Αρχικά νομίζαμε ότι είχαμε τροφική δηλητηρίαση, ζαλιζόμασταν»

«Αρχικά νομίζαμε ότι είχαμε τροφική δηλητηρίαση, ζαλιζόμασταν, (είχαμε) έντονη ταχυκαρδία, εμετό δεν μπορούσαμε να σταθούμε οπότε πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ» ανέφερε μια από τους ενοίκους ενώ όπως δήλωσε στην κάμερα του EΡΤΝews ένας από τους ενοίκους που πήρε εξιτήριο «ευτυχώς δεν κοιμόμασταν εκείνη την ώρα. Ημασταν όλη τη νύχτα με μάσκες οξυγόνου για να αναπληρωθεί το οξυγόνο που χάθηκε από μονοξείδιο του άνθρακα».

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, ενώ συναγερμός σήμανε στα Νοσοκομεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

ΠΗΓΗ: iefimerida

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα