Φωτιά στα Χανιά: Πολλές διάσπαρτες εστίες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Parallaxi
φωτιά-στα-χανιά-πολλές-διάσπαρτες-εστ-1178154
Parallaxi

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που προκλήθηκε, την Τετάρτη (24/7), στα Χανιά, κοντά στο Ροδοβάνι στον δήμο Καντάνου Σελίνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική στο iEidiseis, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ.

Ακόμα, η φωτιά στα Χανιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο ανάμεσα σε οικισμούς, οι οποίοι δεν απειλούνται από το πύρινο μέτωπο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, αυτή τη στιγμή, επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα.

Τρία μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στα Χανιά

Μπαράζ μηνυμάτων από την Πολιτική Προστασία απεστάλη μέσω του αριθμού 112 στους κατοίκους των περιοχών.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μήνυμα από το 112 απεστάλη το πρωί και καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο flashnews.gr, η φωτιά ξέσπασε στο χωριό Αγριλές, από αυτοκίνητο το οποίο, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πήρε φωτιά.

Εν συνεχεία, το δεύτερο μήνυμα από την Πολιτική Προστασία έφτασε το μεσημέρι και ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Αγριλές και Λιβάδα Χανίων, απομακρυνθείτε προς Ροδοβάνι μέσω επαρχιακής οδού Ροδοβανίου – Παλιαοχώρας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το επόμενο – και τελευταίο μέχρι αυτή την ώρα – μήνυμα από την Πολιτική Προστασία ήχησε το απόγευμα και έγραφε: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων, απομακρυνθείτε προς Τεμένια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα