Ελλάδα

Φωτιά στη Λαμία: Απειλούνται σπίτια

Αποφασίστηκε η εκκένωση των σπιτιών στην περιοχή Αφανού

Parallaxi
φωτιά-στη-λαμία-απειλούνται-σπίτια-1037676
Parallaxi

Ξέσπασε φωτιά στην συνοικία Αφανός στην πόλη της Λαμίας και αμέσως η Πυροσβεστική τέθηκε σε συναγερμό.

Η φωτιά ξέσπασε στην συνοικία της πόλης της Λαμίας, Αφανός και μάλιστα οι φλόγες είναι δίπλα στα σπίτια, όπως ανέφερε το lamianow.gr.

Η φωτιά στον Αφανό που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης της Λαμίας ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία όπως ανέφερε το δημοσίευμα.

Η φωτιά πήρε αμέσως διαστάσεις καθώς ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την οδήγησαν ανατολικά πλησιάζοντας σπίτια.

Αμέσως αποφασίστηκε η εκκένωση των σπιτιών στην περιοχή Αφανού της Λαμίας, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν ρίψεις τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (12 οχήματα με 25 άνδρες) επιχειρούν στο σημείο, ενώ ενισχύθηκαν με εθελοντές, μηχανήματα και βυτιοφόρα του δήμου.

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος

Φωτιά σε Βελεστίνο και Αλμυρό Μαγνησίας

Φωτιά ξέσπασε σήμερα (26.7.2023) το μεσημέρι κοντά στο Βελεστίνο Μαγνησίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση έξω από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών, κοντά στο Βελεστίνο Μαγνησίας.

Επιχειρούν 6 οχήματα με 18 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα. Το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή η θερμοκρασία είναι 46 βαθμοί Κελσίου και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Έχουν εκκενωθεί τρία σπίτια και μία κτηνοτροφική μονάδα. Με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών κλήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα. Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Κρόκιο του Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα στο 293ο χλμ, η οποία πέρασε και την νησίδα της Εθνικής οδού. Επιχειρούν 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο το τρίτο μέτωπο στην Αργαλαστή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα