Φωτιά στο Ρέθυμνο: 112 σε 8 περιοχές – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια

Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής

Parallaxi
φωτιά-στο-ρέθυμνο-112-σε-8-περιοχές-ξεκίν-1180273
Parallaxi

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στον ‘Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, με το μέτωπο να βρίσκεται στα Ακούμια, περιοχή Προδρόμου, Κρύα Βρύση και προς Τριόπετρα.

Καθώς άρχισαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλύτερη, με τους Πυροσβέστες να την έχουν θέσει σε μερική ύφεση.

Η φωτιά ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης και εξαπλώθηκε ταχύτατα.

Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, ωστόσο η έκταση της φωτιάς όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι μεγάλη, με τις πυροσβεστικές και άλλες δυνάμεις που συνδράμουν, να έχουν δύσκολο έργο λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του ανέμου που πνέει.

Μάλιστα, είκοσι λεπτά πριν τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ξεκίνησαν ρίψεις νερού, ενώ στο μεγάλο πύρινο μέτωπο επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις, από όλο την Κρήτη, με 150 πυροσβέστες, 50 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα από την ΕΜΟΔΕ αλλά και την 3η ΕΜΑΚ. Παράλληλα στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, εθελοντές καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Οι φλόγες καίνε αγροτολιβαδικές, γεωργικές εκτάσεις, ενώ στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται και πολλοί εθελοντές κάτοικοι , οι οποίοι ζουν στην περιοχή έχοντας τις μνήμες από τις προηγούμενες φωτιές του Ιουλίου 2022.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα