Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Nέο 112 για εκκένωση του χωριού Πύργος

Η τραγική ιστορία των δύο θυμάτων

Parallaxi
φωτιά-στο-ξυλόκαστρο-nέο-112-για-εκκένωση-1221763
Parallaxi

Νέο 112 εστάλη στους κατοίκους του χωριού «Πύργος» για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο. Οι αρχές καλούν του πολίτες να απομακρυνθούν προς τη «Λυγιά» εξαιτίας της φωτιάς.

Η φωτιά, που ξέσπασε αρχικά σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, μαίνεται ανεξέλεγκτη χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες σε δύσβατα σημεία. Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε δασική περιοχή έξω από το Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους.

Υπενθυμίζεται πως από χθες έχει δοθεί εντολή – μέσω του 112 – για εκκένωση 6 οικισμών, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Ωστόσο, πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η τραγική ιστορία των δύο θυμάτων

Οι άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών έχασαν τη ζωή τους καθώς η φωτιά τους κύκλωσε κοντά στο χωριό Ελληνικό στο ξυλόκαστρο. Τα θύματα προσπαθούσαν να φτάσουν, το βράδυ της Κυριακής, στο μαντρί ενός φίλου τους στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες συνάντησαν στο δρόμο τους πυροσβέστες, οι οποίοι τους καλούσαν να απομακρυνθούν, ωστόσο αυτοί θέλησαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Οι σωροί τους εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα απανθρακωμένες από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα σήμερα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, στο Action 24, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του τέκνο. «Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο κ. Γκιόλης ο οποίος κατάγεται από το ίδιο χωριό με τους δύο άτυχους άνδρες.

Όπως είπε ο Αναστάσιος Γκιόλης οι δύο άνδρες «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα