Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Οι φλόγες πλησιάζουν το Σουφλί – 13η μέρα αγωνίας

Την ίδια ώρα, συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν σε όλη τη χώρα

Parallaxi
φωτιά-στον-έβρο-οι-φλόγες-πλησιάζουν-τ-1050314
Parallaxi

Σε Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη εστιάζουν οι πυροσβέστες για τη φωτιά στον Έβρο που καίει την περιοχή για 13η ημέρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις από τη φωτιά είναι συνεχείς παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης ενώ οι φλόγες βρίσκονται 5 χιλιόμετρα μακριά από το Σουφλί, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το μέτωπo κινείται προς Σιδηρό και Πρωτοκκλήσι.

Στην εικόνα βλέπουμε τις φλόγες να έχουν πλησιάσει απειλητικά στον επαρχιακό δρόμο, ενώ γίνεται αγώνας από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να φύγει από το Σουφλί.

Την ίδια ώρα, συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρει ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Πάρνηθα, Μεσσηνία – Υπό μερικό έλεγχο σε Μαγνησία

Στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.

Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Ασπροπουλιά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Ακόμη, μήνυμα από το 112 εστάλη και στη Μαγνησία και συγκεκριμένα δόθηκε εντολή στον οικισμό Άσπρες Πεταλούδες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να πάνε προς το Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά πλέον η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιές: Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 14 περιοχές

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και αύριο αναφορικά με τις φωτιές.

Ενώ η μάχη με τις φωτιές κυρίως στον Έβρο, συνεχίζεται ακατάπαυστα, για αύριο Παρασκευή, σε υψηλό κίνδυνο (επίπεδο 3) πυρκαγιάς θα βρίσκονται 14 περιοχές σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

-Αττική

-Κύθηρα

-Αργολίδα

-Μεσσηνία

-περιοχές Εύβοιας

-περιοχές Βοιωτίας

-περιοχές Κορινθίας

-περιοχές Λακωνίας

-Κρήτη

-Δωδεκάνησα

-Σάμο

-Κεφαλονιά

-Ιθάκη

-Ζάκυνθο

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα