Ελλάδα

Φωτιές σήμερα σε Ιωάννινα και Μεσσηνία

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ταΰγετο.

Parallaxi
φωτιές-σήμερα-σε-ιωάννινα-και-μεσσηνί-1042188
Parallaxi

Νέα φωτιά, εξαιτίας κεραυνού, ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασώδη περιοχή στην Τραπεζίτσα Κόνιτσας. Στην φωτιά σπεύδουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής αλλά λόγω του δύσβατου τους εδάφους, είναι σχεδόν αδύνατη η προσέγγιση με υδροφόρες.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε πάλι από κεραυνό το απόγευμα του Σαββάτου, σε δασώδη ορεινή περιοχή μεταξύ Δίστρατου Κόνιτσας και Σαμαρίνας Γρεβενών. Και στη φωτιά αυτή επιχειρούν μόνο πεζοπόρα τμήματα λόγω αδυναμίας μεταφοράς νερού με πυροσβεστικά οχήματα.

Και στις 2 περιπτώσεις προσώρας δεν απειλούνται οικισμοί και αγροικίες ή στάνες ζώων.

Πυρκαγιά από κεραυνό στο δάσος της Βασιλικής στον Ταΰγετο

Ακόμα μια δασική πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 10 το πρωί, από κεραυνό στον Ταύγετο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δέντρο στο δάσος της Βασιλικής σε δύσβατο σημείο νότια της κορυφής του Προφήτη Ηλία.

Πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Άμεση ήταν και η επέμβαση από το δήμο δυτικής Μάνης και της εθελοντικής ομάδας «ΓΑΙΑ» που συνέδραμαν στην κατάσβεση. Ιδιαίτερα χρήσιμες αποδείχτηκαν και οι στοχευμένες ρίψεις νερού από αεροσκάφος τύπου Πετζετέλ καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε υψόμετρο 1.500 μέτρα.

Επί τόπου παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 οχήματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα