Ελλάδα

Φόβοι για νέο χτύπημα μετά τη βομβιστική επίθεση κοντά στο Υπουργείο Εργασίας

Που εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Parallaxi
φόβοι-για-νέο-χτύπημα-μετά-τη-βομβιστι-1114455
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην οδό Σταδίου, στην «καρδιά» της Αθήνας, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας στην «καρδιά» της Αθήνας αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται εν αναμονή της προκήρυξης της οργάνωσης. Όμως, όσο αυτή καθυστερεί τόσο εγείρονται φόβοι για την πιθανότητα ενός νέου, δεύτερου χτυπήματος.

Οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής έχουν καταγράψει τους δράστες κάτι που υποδηλώνει πως ήταν αποφασισμένοι για την πράξη τους αφού γνώριζαν πως καταγράφονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας.

Οι Αρχές με το υλικό από τις κάμερες ελπίζουν να δουν πώς έφτασαν εκεί, προς τα πού διέφυγαν και κυρίως αν θα μπορέσουν να τους ταυτοποιήσουν.

Παράλληλα, αναζητούν «γιάφκα» στην Αθήνα ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία των δραστών με ποινικούς για τον οπλισμό τους.

Επίσης, για την ώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί να είναι τα ίδια άτομα που συμμετείχαν στο προηγούμενο χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό ήταν πριν από 47 ημέρες κοντά στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή.

Η τσάντα στην οποία είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό πιθανότατα ήταν τοποθετημένη σε κάγκελα που βρίσκονται απέναντι από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας με έναν μικρό κρατήρα να έχει δημιουργηθεί στο σημείο.

Σημειώνεται πως πριν από την έκρηξη έγιναν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και αργότερα στο επόμενο τηλεφώνημα είπαν πως η βόμβα βρίσκεται σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση.

Τελικά, ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 προκαλώντας αναστάτωση.

 Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα οι υπηρεσίες του υπουργείου

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τις τελευταίες ώρες, με άμεσες ενέργειες και συντονισμό, αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σημαντικές υλικές ζημιές τις οποίες υπέστη το κτήριο από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση».

Χρυσοχοΐδης: Σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης

Για σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης, την ώρα που κυκλοφορούσαν παιδιά που διασκέδαζαν μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτήν την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει, δεν θα το επιτρέψουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας ότι οι δράστες ήταν θρασείς και επικίνδυνοι, καθώς έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών.

«Τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Δεν πρέπει να τα ξαναζήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να επαναληφθεί αυτό που γίνεται κάθε φορά, οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται. Έτσι γίνεται στη δημοκρατία», σημείωσε.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ να γκριζάρουν τη Δημοκρατία», επισήμανε, καθώς στο τέλος, η δράση διαφόρων έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να προκαλείται κακό στη χώρα.

«Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη, αυτό που χρειάζεται είναι οι αστυνομικές υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους και να οδηγήσουν τους δράστες εκεί που πρέπει», ανέφερε.

Πηγή: ieidiseis, ΕΡΤ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα