Ελλάδα

Φούρνοι Ικαρίας: Σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή του 11χρονου που πνίγηκε

Τα αίτια του πνιγμού αναμένεται να διευκρινιστούν από την ιατροδικαστική έκθεση.

Parallaxi
φούρνοι-ικαρίας-σήμερα-η-νεκροψία-νεκ-988689
Parallaxi

Φως στα αίτια θανάτου του 11χρονου παιδιού, που πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας, πρόκειται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα (12/08) στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το παιδί είχε δώσει ραντεβού, το μεσημέρι της Πέμπτης (10/08), ραντεβού με τον ξάδελφό του στην περιοχή της Πλάκας, κοντά στο λιμάνι των Φούρνων.

Η μητέρα του ειδοποίησε τις Αρχές, αναζητώντας τον 11χρονο, ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος κοντά σε σημαδούρα. Μένει να διευκρινιστεί αν το παιδί παρασύρθηκε από τα κύματα και μπλέχτηκε στην εν λόγω σημαδούρα.

Ο 11χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα κατά τις 20:30 της Πέμπτης (10/08), μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στους Φούρνους

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε, την Παρασκευή (11/08), ανακοίνωση για τον πνιγμό του 11χρονου στους Φούρνους Ικαρίας.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζεται: «Απογευματινές ώρες, χθες (10/08), ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τη μητέρα 11χρονου ημεδαπού αγοριού ότι ο ανήλικος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για μπάνιο στην παραλία “Πλάκα” και έκτοτε αγνοούνταν. Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από θαλάσσης απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Ακόμα, οι Αρχές επισημαίνουν: «Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία “Πλάκα”. Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, ενώ διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα