Ελλάδα

Φρακάρισμα των ΙΧ, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, λόγω φωτιάς σε βυτιοφόρο

Κλειστά τα διόδια της Ελευσίνας - Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού

Parallaxi
φρακάρισμα-των-ιχ-στην-εθνική-οδό-αθην-1045535
Parallaxi

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας στην εθνική οδό προς Κόρινθο προχώρησε η Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε βυτιοφόρο όχημα, που μεταφέρει καύσιμα, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση η φωτιά κατεσβέσθη, αλλά παραμένει για λόγους ασφαλείας η διακοπή κυκλοφορίας.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό

Παράλληλα διακοπή της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα. Λίγο πριν από τις 17:30, Αστυνομία ανακοίνωσε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λόγω της κυκλοφοριακών ρυθμίσεων υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τόσο στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στη παλαιά

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του.

 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχουν σκέψεις να πλησιάσουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας και να κλείσουν όποια διαμερίσματα του βυτίου μπορούν ώστε να μεταγγίσουν τυχόν ποσότητα είτε να το αφήσουν όλο να εξατμιστεί μέχρι τέλους υπό τον φόβο ότι μπορεί κάποια διαφράγματα στα διαμερίσματα του βυτίου να μην λειτουργήσουν σωστά λόγω των θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε βυτιοφόρο όχημα στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ρεύμα προς την Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Το όχημα μετέφερε 7,5 τόνους υγραερίου.

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και κατεσβέσθη και έχουν αφήσει το αέριο να διαφύγει στην ατμόσφαιρα υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής. Για λόγους ασφαλείας γίνονται διακοπές στην κυκλοφορία ενώ προληπτικά απομακρύνθηκαν και κάτοικοι από οικίες από την Παραλία Βαρδάρη, κάτω από τη Παλαιά Εθνική Οδό. Ενδεχομένως λίγο αργότερα να δώσουν στη κυκλοφορία τον Προαστιακό ενώ η ΝΕΟΑΚ θα παραμείνει κλειστή μέχρι να κριθεί ασφαλής η παραχώρηση στην κυκλοφορία.

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα