Ελλάδα

Φθιώτιδα: Ξέσπασε φωτιά κοντά σε σπίτια

Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - Δεν σημειώθηκε κάποια ζημιά

Parallaxi
φθιώτιδα-ξέσπασε-φωτιά-κοντά-σε-σπίτι-988851
Parallaxi

Πριν καλά καλά μπούμε στις μεγάλες ζέστες και δυστυχώς ολοένα αυξάνονται τα συμβάντα με φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις ακόμη και δίπλα στη θάλασσα, όπως το μεσημέρι της Κυριακής (26/03) στο Καινούριο του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:35 το μεσημέρι μέσα σε καλαμιές μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα τελευταία σπίτια, όμως γρήγορα πήρε διαστάσεις και έφτασε δίπλα στη μάντρα του πρώτου σπιτιού.

Στο σημείο βρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας ο οποίος ήταν αυτός που ειδοποίησε άμεσα το Κέντρο της Πυροσβεστικής. Όμως, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο σημείο και χρειάστηκε και δεύτερο όχημα με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να προλάβει να κάψει χαμηλά ξερά χόρτα και να φτάσει να απειλήσει σπίτια χωρίς ευτυχώς να γίνει τελικά κάποια ζημιά.

Γεγονός είναι πάντως, όπως σημειώνει το τοπικό μέσο, ότι η παρατεταμένη ανομβρία στο μεγαλύτερο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας, αποτελεί απειλή για το ερχόμενο καλοκαίρι. Απόδειξη αποτέλεσαν και οι πυρκαγιές στη δυτική Φθιώτιδα το προηγούμενο διάστημα όπου καίγονταν εκτάσεις, ενώ δίπλα ακνόμη το έδαφος ήταν στρωμένο με χιόνι.

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα