Γαύδος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση 283 μεταναστών, ανάμεσά τους και παιδιά

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά την επικοινωνία των μεταναστών με το 112

Parallaxi
γαύδος-βίντεο-ντοκουμέντο-από-τη-διάσ-1186139
Parallaxi

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής (7/7) για τη διάσωση και μεταφορά εκατοντάδων μεταναστών νότια της Γαύδου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά την επικοινωνία των μεταναστών με το 112 οπότε και ενεργοποιήθηκε το Λιμενικό. Στο σκάφος ήταν 283 μετανάστες ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στη συνέχεια στο οχηματαγωγό επιβατηγό πλοίο «Δασκαλογιάννης» και μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο Λιμάνι Σφακίων. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν τμηματικά στην Αγιά όπου θα τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα και ολιγοήμερη φιλοξενία μέχρι τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

To χρονικό

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο Λιμενικό Σώμα μετά από ενημέρωση για σκάφος το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και στο οποίο επέβαιναν 283 μετανάστες από το Πακιστάν, την Συρία, το Μπαγκλαντές.

Ειδικότερα, το σκάφος φαίνεται να υπέστη μηχανική βλάβη 17 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου με τους επιβαίνοντες να καλούν το 112 ζητώντας βοήθεια.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στην οποία συμμετείχε 1 ναυαγοσωστικό σκάφος, 1 σκάφος του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, 1 ιδιωτικό ταχύπλοο και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό.

ΠΗΓΗ: ethnos
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα