Ελλάδα

Η Θεσσαλία βυθισμένη στο νερό και τη λάσπη

Όλες οι εξελίξεις από τις πληγείσες περιοχές. 

Parallaxi
η-θεσσαλία-βυθισμένη-στο-νερό-και-τη-λά-1055201
Parallaxi

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί κατοίκων στη Θεσσαλία, με τους διασώστες να επιχειρούν με βάρκες και ελικόπτερα για να απομακρύνουν τους πολίτες μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Στους 14 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών αφού εντοπίστηκαν οι σοροί 58χρονου ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα, καθώς και οι σοροί 80χρονης γυναίκας και του 65χρονου γιου της στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών επιβεβαιωμένων αγνοούμενων. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης:

  • Από τις 5 Σεπτεμβρίου αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη
  • Από τις 7 Σεπτεμβρίου αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

Απομάκρυνση με ελικόπτερα εγκλωβισμένων από το Ανατολικό Πήλιο

Αερογέφυρα με ελικόπτερα έχει στηθεί από το πρωί μεταξύ Βόλου και αποκλεισμένων περιοχών του Ανατολικού Πηλίου προκειμένου να δοθεί βοήθεια στους εγκλωβισμένους ανθρώπους και να τους ανεφοδιάσουν με τρόφιμα.

Τα στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν ήδη μεταφέρει άτομα που χρήζουν περίθαλψης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, αλλά για κανέναν νοσηλευόμενο δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο έχουν μεταφερθεί τόνοι τροφίμων και εμφιαλωμένο νερό και από εκεί αφού φορτώνονται στα ελικόπτερα μεταφέρονται στους οικισμούς του Ανατολικού Πηλίου και κυρίως στο Πουρί, τη Ζαγορά και το Χορευτό όπου δεν υπάρχουν νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα ίδια ελικόπτερα κάνουν συνεχείς πτήσεις και προς το Ανήλιο, τη Μακρυρράχη, το Μούρεσι, το Ξουρίχτι, την Ανάληψη και άλλους οικισμούς με μικρότερους πληθυσμούς.

Το μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής κάθε οδικής πρόσβασης προς το Ανατολικό Πήλιο επισήμανε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης που τόνισε ότι «η κατάσταση μετά από τόσες ημέρες χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς καθαρό πόσιμο νερό και επικοινωνία έχει φτάσει στα όριά του τον πληθυσμό, ντόπιο και τουρίστες, που δεν έχει τρόπο διαφυγής. Επίσης, η θεομηνία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και στη μηλοκαλλιέργεια της περιοχής που πάνω στη συγκομιδή καταστράφηκαν όλα, και ο υγιέστατος οικονομικά ως τώρα Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ζαγορίν» θα οδηγηθεί στην καταστροφή αν δεν υπάρξουν λύσεις διοχέτευσης της παραγωγής».

Προβλέπεται μείωση της παραγωγής στον θεσσαλικό κάμπο

Δραματικές είναι οι προβλέψεις για τον θεσσαλικό κάμπο που παραμένει πλημμυρισμένος.

Τα εδάφη που επλήγησαν από τις πλημμύρες μπορούν να καλλιεργηθούν από την επόμενη χρονιά αλλά για μερικά χρόνια θα έχουν μειωμένη απόδοση από 15 – 50 %, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Νίκος Δαναλάτος, καθηγητής Γεωργίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μέχρι πριν 20 χρόνια οι πλημμύρες δεν είχαν αρνητική επίδραση στις καλλιέργειες καθώς μετέφεραν μικρά σε όγκο φερτά υλικά. Εδώ και μερικά χρόνια όμως οι μεγάλες πλημμύρες μετακινούν ογκώδη φερτά υλικά που δεν μπορούν να αφομοιωθούν στο έδαφος, πρόσθεσε ο κ. Δαναλάτος.

Αυτό σημαίνει μείωση της παραγωγής που άμα φτάσει το 30% σημαίνει καταστροφή για τον αγρότη, επισήμανε. Μεγάλες επιπτώσεις θα υπάρξουν στην καλλιέργεια του βαμβακιού που φυτεύεται κατά κόρον στην περιοχή αλλά και στο καλαμπόκι και τα όσπρια αλλά και σε καλλιέργειες θερμοκηπίου, κατέληξε ο κ. Δαναλάτος.

Το πέρασμα ορισμένων πολιτών που ήθελαν να μετακινηθούν προς Γιάννουλη, Τύρναβο, Φαλάνη και Ελασσόνα επιτράπηκε σήμερα, το μεσημέρι της Κυριακής, από την αποκλεισμένη γέφυρα της Γιάννουλης μέσω βαν του Δήμου Λαρισαίων.

Φτάνοντας στις εργατικές κατοικίες, οι πολίτες επιβιβάζονταν σε τεράστιο φορτωτή εκσκαφέα για να διασχίσουν τον πλημμυρισμένο δρόμο.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, που μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στη γέφυρα Γιάννουλης».

Πόσιμο, χωρίς κανένα πρόβλημα το νερό στον δήμο Τρικκαίων

Πόσιμο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, παραμένει το νερό στον δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρικάλων.

Στον Δήμο Τρικκαίων, τονίζεται από τη Δημοτική Επιχείρηση, καθημερινά γίνονται μετρήσεις ποιότητας νερού στο πιστοποιημένο εργαστήριο της ΔΕΥΑΤ.

Τόσο στις σημερινές μετρήσεις στο κεντρικό Αντλιοστάσιο όσο και σε όλες τις προηγούμενες, το νερό παραμένει πόσιμο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οι καταναλωτές βεβαίως μπορούν να πραγματοποιούν τακτικό καθαρισμό των «τοπικών διατάξεων» που πιθανώς υπάρχουν σε σπίτια (δηλαδή φίλτρα, σίτες σε βρύσες), για ακόμη καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δήμος Λαρισαίων: Ασφαλές το νερό της Λάρισας

Από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΥΑΛ, ανακοινώνεται «για μία ακόμα φορά πως το νερό του δικτύου της Λάρισας είναι απολύτως υγιεινό και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη χρήση του. Καθημερινά γίνονται έλεγχοι από το μικροβιολογικό εργαστήριο και το χημείο της ΔΕΥΑΛ τα αποτελέσματα των οποίων κοινοποιούνται καθημερινά στο Υπουργείο Υγείας.

Επιστημονικές απόψεις που ακούγονται στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την ποιότητα του νερού, αφορούν περιοχές όπου το δίκτυο ύδρευσης έχει καταστραφεί ή έχει επηρεαστεί από τα πλημμυρικά νερά. Το δίκτυο της Λάρισας έχει μείνει ανέπαφο.

Παρακαλούμε τους πολίτες της Λάρισας να μην υιοθετούν και κυρίως να μην αναπαράγουν πληροφορίες που δεν αφορούν το ασφαλές δίκτυο υδροδότησης της Λάρισας. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν την υπεύθυνη στάση όλων μας».

Ανακοίνωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι αποδίδονται στην κυκλοφορία, πέραν της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων (όρια νομού Τρικάλων με νομό Ιωαννίνων έως την πόλη των Τρικάλων) και E.O. Μουργκανίου – Γρεβενών και Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (όρια νομού Τρικάλων με νομό Γρεβενών έως την πόλη των Τρικάλων και τα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου:

  • το τμήμα της Ε.Ο Τρικάλων – Λάρισας που περιλαμβάνεται από την πόλη των Τρικάλων έως τον κόμβο Οιχαλίας, ήτοι από τη χ/θ 0,00 χλμ. έως τη χ/θ 18,00 χλμ,
  • το Τμήμα της Ε.Ο Τρικάλων– Άρτης που περιλαμβάνεται από την πόλη των Τρικάλων έως την πόλη της Πύλης, ήτοι από τη χ/θ 0,00 χλμ έως τη χ/θ 13,00 χλμ,
  • το οδικό δίκτυο του αστικού ιστού και η περιφερειακή οδός πόλεως Τρικάλων, πλην του τμήματος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου όπου βρίσκεται η Γέφυρα «Γκίκα», η διέλευση της οποίας απαγορεύεται τόσο για κίνηση πεζών όσο και οχημάτων. Επίσης απαγορεύεται η διέλευση της πεζογέφυρας «Αγίου Κων/νου», η διέλευση της πεζογέφυρας «Πελέκη» ή «Αγίου Στεφάνου» που συνδέει τις οδούς Λάκμωνος και Αμαλίας και η διέλευση της πεζογέφυρας «Κουτσομηλίων» που συνδέει τις οδούς Σατωβριάνδου και Λεωνίδα Μακρή.
  • το οδικό δίκτυο του αστικού ιστού πόλεως Καλαμπάκας.
  • το οδικό κύκλωμα Μετεώρων (το οδικό δίκτυο που διατρέχει τη Μοναστική Κοινότητα των Μετεώρων)
  • το οδικό δίκτυο του αστικού ιστού πόλεως Πύλης.
  • η επ. οδός Παλαιομονάστηρου – Μουζακίου.

Κατέρρευσε το γυμναστήριο στο Μουζάκι και έπεσε στο ποτάμι

Σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει το γυμναστήριο στο χωριό Μουζάκι να έχει αποκολληθεί από το έδαφος και να έχει καταρρεύσει στο ποτάμι εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Πλάνα από drone καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ σκαπτικά μηχανήματα εργάζονται στην κοίτη του ποταμού για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να δημιουργήσουν αναχώματα.

Έκκληση για βοήθεια από το Επιμελητήριο Λάρισας

Έκκληση στα επιμελητήρια της χώρας για οικονομική βοήθεια, έχει απευθύνει με επιστολή του το επιμελητήριο Λάρισας με στόχο να συγκεντρωθεί το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό ως κίνηση συμπαράστασης στις επιχειρήσεις του νομού που χρήζουν βοήθειας.

Όπως σημειώνει το επιμελητήριο, η έκκληση έρχεται «σε συνέχεια επικοινωνίας πολλών επιμελητηρίων της επικράτειας με το Επιμελητήριο Λάρισας και τη διοίκησή του και της προθυμίας που επέδειξαν για βοήθεια και στήριξη των πληγεισών από τις καταστροφικές πλημμύρες επιχειρήσεων της περιοχής».

Στο μεταξύ τα επιμελήτρια έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι εμφιαλωμένα νερά, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, συσκευασμένη τροφή μακράς διάρκειας (πχ. κονσέρβες, γάλα σε σκόνη, παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα κτλ.) και είδη ατομικής υγιεινής (πχ. μωρομάντηλα, χαρτικά, πάνες, σερβιέτες).

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους επιμελητήρια.

Στο μεταξύ το Επιμελητήριο Λάρισας ενημέρωσε ότι «όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέσουν το ποσό της οικονομικής τους ενίσχυσης στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

* Τράπεζα: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

* Δικαιούχος: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

* Αρ. Λογ/σμού ΙΒΑΝ: GR1509 1010 5000 3105 0189 14001

Προτού προβείτε σε όποια κατάθεση παρακαλούμε να καλέσετε στο οικονομικό τμήμα του Επιμελητηρίου στο τηλέφωνο: 2410 255388 (εσωτ. 112 ή 114 ή 115)».

Αρτοποιός: 4.500 διασώσεις πολιτών από επίγειες και ενάεριες δυνάμεις

Μέχρι σήμερα η Πυροσβεστική έχει επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχει προχωρήσει σε 4.500 διασώσεις πολιτών από επίγειες και ενάεριες δυνάμεις, όπως τόνισε, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, για την μεγαλύτερη επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ. την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές πολιτών, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα, όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί πολίτες παραμένουν εκεί με την θέληση τους. Παράλληλα σημείωσε ότι τους παρέχονται συνεχώς τρόφιμα, νερά, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη κλινοστρωμνής.

ΔΕΔΔΗΕ: Επιβεβλημένος ο έλεγχος πριν την επανηλεκτροδότηση των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές

O ΔΕΔΔΗΕ ολοκληρώνοντας τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel και εντατικοποιώντας τις εργασίες για την αποκατάσταση όλων των παροχών στη Χαμηλή Τάση, εφιστά την προσοχή προς όλους του καταναλωτές που τα σπίτια ή τα καταστήματά τους έχουν πλημμυρίσει, να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους.

Για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση όλων των κτισμάτων θα πρέπει να διασφαλιστεί η αρτιότητα των εσωτερικών εγκαταστάσεων καθώς και όλων των στοιχείων αυτής στον περιβάλλοντα χώρο (γραμμή πίνακα, μετρητής, γείωση).

Ο έλεγχος είναι απολύτως επιβεβλημένος προκειμένου τα κτίσματα να επανηλεκτροδοτηθούν, καθώς μια ανέλεγκτη ηλεκτρική εγκατάσταση, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή όπως ηλεκτροπληξία πρόκληση πυρκαγιάς, ή/και καταστροφές συσκευών κλπ.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται εκτέλεση εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση, αυτή θα πραγματοποιείται μετά την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) την οποία θα πρέπει και να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην Εταιρία.

To κόστος των σχετικών ΥΔΕ θα καλυφθεί από την Πολιτεία με ανακοίνωση που θα ακολουθήσει από τα αρμόδια Υπουργεία.

Προς διευκόλυνση των πληγέντων για την υποβολή των αιτημάτων και προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επανηλεκτροδότησή τους, ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει τη δυνατότητα υποβολής των ΥΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας για το νερό, τα νεκρά ζώα και την ανησυχία για ασθένειες

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας, το οποίο στήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων, υπό την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Την επιχειρησιακή δράση του Κέντρου συντονίζει ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας κ.κ Α. Κοντός, Γ. Ζήγρας και Χ. Μιχαλάκης, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικοί σε σχετικά ζητήματα, Μ. Σπελέτας, Ν. Παπαδόπουλος, η Δ. Περβανίδου από τον ΕΟΔΥ, η Ο. Πινακά από τις Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), και οι κ.κ. Μ. Κυρίτση, Χ. Μπογογιαννίδου και Β. Νακούλας από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση απειλών Δημόσιας Υγείας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα:

Παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τον έλεγχο και τη διασφάλιση ποιότητας του νερού στις πληγείσες περιοχές, με λεπτομερές πλάνο δειγματοληψιών, μεθόδων και ανάλυσης, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, ενώ ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για τα αποτελέσματα ήδη διενεργούμενων δειγματοληψιών προηγούμενων ημερών. Δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για τη συλλογή και την καύση/υγειονομική ταφή των νεκρών ζώων στους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και υπαλλήλους της Περιφέρειας, ώστε να προστατευθεί άμεσα ο πληθυσμός.

Έγινε παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου εντομολογικής επιτήρησης, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα δυνητικές απειλές στις πληγείσες περιοχές.

Τέλος, παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της επιδημιολογικής επιτήρησης μεταδιδόμενων νοσημάτων στις πληγείσες περιοχές (πχ γαστρεντερίτιδα, λεπτοσπείρωση κ.α.) και αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον οδηγίες στις υγειονομικές αρχές για ενδελεχή κλινική αξιολόγηση των κρουσμάτων εμπύρετης γαστρεντερίτιδας.

Σημειώνεται ότι, το Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας συνεδριάζει σε καθημερινή βάση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να γίνεται άμεση εκτίμηση της κατάστασης, ανά πληγείσα περιοχή, και να λαμβάνονται τα απαραίτητα και στοχευμένα μέτρα προστασίας με βάση τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της.

Οδηγίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για περισυλλογή νεκρών ζώων

Η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και η αποφυγή εστιών μόλυνσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αποτελεί πρώτη και επείγουσα προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου, από την πρώτη ημέρα της εξέλιξης της θεομηνίας, με έγγραφο προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έδωσε τις σχετικές οδηγίες για την περισυλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων.

Καταστράφηκε το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο στα Φάρσαλα

Η κακοκαιρία ξήλωσε το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο στα Φάρσαλα. Τα καλώδια της τηλεδιοίκησης και της τηλεσήμανσης που τέθηκαν σε λειτουργία μόλις πριν από μερικές ημέρες είναι μη λειτουργικά.

Επίσης οι ράγες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, κάποιες από αυτές κυριολεκτικά αιωρούνται. Έτσι το τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη δε λειτουργεί.

Πλημμύρισε το σημείο που συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη

Η μία τραγωδία συναντά την άλλη. Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτει πως το σημείο, όπου πριν από έξι μήνες έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, έχει πλημμυρίσει μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του TikTok, τα λασπωμένα νερά έχουν καλύψει το μεγαλύτερο σημείο από το μικρό εκκλησάκι που έχει στηθεί εκεί προς τιμήν των 57 θυμάτων της τραγωδίας.

Κλειστοί τη Δευτέρα οι δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί στη Λάρισα

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνονται τα εξής:

1. Όλοι οι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Λαρισαίων θα παραμείνουν κλειστοί αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

2. Η πληθώρα των εθελοντών που έχουν προσφερθεί να συνδράμουν στην προσπάθεια της πόλης για την αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει η πόλη να προσέρχονται για καταγραφή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων (Μανωλάκη 9-11).

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ / larissanet / onlarissa / ΕΡΤ / skai.gr / trikalavoice / trikalaola / ot / in.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα