Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός σε όλη την Αττική

Μαθητές και κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο στο Μαντούδι εξαιτίας της σφοδρότητας της δόνησης

Parallaxi
ισχυρός-σεισμός-στην-εύβοια-αισθητό-914018
Parallaxi

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Εύβοια, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλη την Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ισχύ 5,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο την Εύβοια, με την Αθήνα επίσης να «ταρακουνιέται» για τα καλά.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν 5 χιλιόμετρα.

Πιο συγκεκριμένα, το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, με το σεισμό να σημειώνεται στις 8.26 το πρωί.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητός και στην Κορινθία.

«Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα, αλλά σε χαμηλή ένταση» σημείωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ.

Πριν από 15 χρόνια έδωσε αντίστοιχο σεισμό και πριν δύο χρόνια σεισμό 4,8 βαθμών, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας σημειώνοντας πάντως ότι είναι μια περιοχή που δίνει κατά βάση χαμηλούς σεισμούς.

Οι επιστήμονες παρατηρούν το φαινόμενο.

Στο Μαντούδι της Εύβοιας, τα σχολεία κλείνουν και οι μαθητές φεύγουν για τα σπίτια τους, όπως σημείωσε ο δήμαρχος της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μίλησε τα πρώτα λεπτά μετά τον δυνατό σεισμό στην Εύβοια για την πρώτη εικόνα στην περιοχή, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ έγινε αισθητή από την Αθήνα μέχρι και το Κιάτο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι αυτή την ώρα ζημιές σε κτίρια, υπάρχουν ωστόσο ζημιές σε καταστήματα από ράφια που έπεσαν, και δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να έχει συμβεί και σε σπίτια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σπανός ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει κάποιες κατολισθήσεις σε δρόμους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LamiaPolis 87.7 ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιάννης Καντζούρας σημείωσε: «Ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του. Ήταν μεγάλος σεισμός και μεγάλης διάρκειας περίπου 40 δευτερόλεπτα. Τα παιδιά από τα σχολεία έχουν βγει στο προαύλιο. Θα πάρουμε απόφαση για το τι θα συμβεί άμεσα. Υπάρχει αγωνία για καταστροφές γιατί υπάρχουν και παλιά κτίρια. Έχουν ακολουθήσει 2-3 μετασεισμοί ιδιαίτερα έντονοι» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα