Ελλάδα

Καιρός: Από τα 22άρια στα χιόνια και στο βάθος Αλκυονίδες

Μέσα σε πέντε ημέρες θα δούμε τρεις από τις 4 εποχές του χρόνου - Πότε μπορεί να δούμε χιόνια και στη Θεσσαλονίκη

Parallaxi
καιρός-από-τα-22άρια-στα-χιόνια-και-στο-β-893209
Parallaxi

Τα τρελά του θα κάνει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς από τα 22άρια της Παρασκευής θα πάμε στα χιόνια το Σαββατοκύριακο και έπειτα ο Ιανουάριος θα μας εγκαταλείψει με Αλκυονίδες.

Και σήμερα Πέμπτη, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου, με κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά με βροχοπτώσεις, με το σκηνικό να αλλάζει το μεσημέρι και να βγαίνει ήλιος.

Η Παρασκευή θα είναι μία ζεστή ημέρα, με υψηλές θερμοκρασίες να επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και το θερμόμετρο να δείχνει έως 22 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα και σε ένα 24ωρο έρχονται χιόνια.

Τα χιόνια θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και τη Θράκη το Σάββατο και θα φτάσουν την Κυριακή έως την Λαμία. Από Δευτέρα ο υδράργυρος ανεβαίνει και πάλι.

Για το σκηνικό του καιρού ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε πως το Σάββατο θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί υψηλή και την Κυριακή θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο, τονίζοτας επίσης, ότι οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, καθώς τοπικά στο Αιγαίο θα αγγίξουν και τα 9 μποφόρ. Για τις χιονοπτώσεις ανέφερε πως το Σάββατο θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικάσε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Διπολικός ο καιρός

Με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για διπολικό καιρό τις επόμενες ημέρες.

«Από τα 22άρια στα χιόνια..» γράφει και τονίζει ότι χιόνια αναμένονται το πρωί της Κυριακής και στα βουνά της Αττικής. Ενώ, από Δευτέρα καλυτερεύει ο καιρός και την Τρίτη έρχονται οι Αλκυονίδες.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Ο υδράργυρος αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλία ,στην Πελοπόννησο ,στη Βοιωτία, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ίσως ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς. Στην Αττική τους 19 με 20.Ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα πέσει η θερμοκρασία 10 με 12 βαθμούς και οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 10 μποφόρ στα πελάγη .Τα χιόνια από τη Λαμία και βορειότερα και στο βόρειο Αιγαίο θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Θα χιονίσει στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, στα πεδινά της Θράκης και μεγάλη υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης ( Σάββατο βράδυ).Την Κυριακή το πρωί θα χιονίσει και στα βουνά της Αττικής. Μεγάλη προσοχή και στις ισχυρές καταιγίδες την Κυριακή , στην Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα».

Μαρουσάκης: Δεν αποκλείεται τα χιόνια να είναι σε πολύ χαμηλά υψόμετρα

Από το Σάββατο αλλάζει ραγδαία το σκηνικό, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση και τα χιόνια θα κατέβουν σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή. Χιόνια πιθανώς να υπάρξουν και στα νησιά του βόρειου βορειοανατολικού Αιγαίου.

Προσοχή χρειάζεται από τη Λαμία και βορειότερα καθώς δεν αποκλείεται τα χιόνια να είναι σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Και την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές το σκηνικό θα είναι χειμερινό λόγω της σύγκρουσης δύο αερίων μαζών. Στη συνέχεια το κύμα κακοκαιρία θα εξασθενίσει ωστόσο το κρύο θα παραμείνει.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα