Ελλάδα

Κακοκαιρία “Daniel”: Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Λαμία

Βίντεο και εικόνες από τη διάσωσή του οδηγού.

Parallaxi
κακοκαιρία-daniel-αυτοκίνητο-παρασύρθη-1052366
Parallaxi

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel που πλήττει τη χώρα από σήμερα (04/09), βρίσκεται η Φθιώτιδα και αυτοκίνητο με 43χρονο οδηγό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Ξηριά στη Ροδίτσα Λαμίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr, η ξαφνική νεροποντή που προηγήθηκε, φούσκωσε τον χείμαρρο, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ήταν προσπελάσιμος, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην καταλάβει τον κίνδυνο και να παρασυρθεί για αρκετά μέτρα από τα νερά.

Στη συνέχεια, ο ίδιος σκαρφάλωσε στην οροφή και οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Οι περιοχές που θα δεχθούν τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής είναι οι εξής:

Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ανατολικά τμήματα Ν. Λάρισας)

Σποράδες

Πιερία

Ανατολική Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Βοιωτία)

Ανατολική Πελοπόννησος (δυτική Κορινθία, Αργολίδα, ανατολική Αρκαδία)

Νοτιοδυτική Πελοπόννησος (Μεσσηνία)

Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων υπολογίζεται ότι στην περιοχή της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας (Πήλιο) αναμένονται πάνω από 500 mm βροχής. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).

Το νέο επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Κυριακή (03/09) από την ΕΜΥ έχει επικαιροποιηθεί και, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στο σύστημα που θα μας επηρεάσει έως και την Τετάρτη (06/09) έχει δοθεί η ονομασία Daniel. Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (04/09), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θράκη, από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής)

Στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου), στη Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο (κυρίως στη Δυτική και στη Βόρεια).

Την Τρίτη (05/09) τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα, καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Δυτική Πελοπόννησο

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), στην Εύβοια και την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο

Κατά περιόδους στον νομό Αττικής και στη Δυτική Κρήτη

Από το μεσημέρι έως το βράδυ στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Τετάρτη (06/09) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), στην Εύβοια (κυρίως στη Βόρεια), στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη Δυτική και Νότια Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (07/09).

Ακόμα, ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από σήμερα (04/09) το βράδυ έως το βράδυ της Τρίτης (05/09), ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Πηγή: lamiaReport

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα