Ελλάδα

Καλύτερη εικόνα στο Σουφλί-Δυο βδομάδες συμπληρώνει η φωτιά

Συμπληρώνει σήμερα δυο εβδομάδες η φωτιά στον Έβρο

Parallaxi
καλύτερη-εικόνα-στο-σουφλί-δυο-βδομάδ-1051062
Parallaxi

Μετά από μια εφιαλτική νύχτα, που η φωτιά έφτασε στο 1,5 χιλιόμετρο από τα πρώτα σπίτια της πόλης η νέα ημέρα βρίσκει το Σουφλί σε καλύτερη κατάσταση.

Η φωτιά καίει στα δυτικά της πόλης, στην περιοχή Σιαλαρές, μέσα στην ρεματιά, 3 χλμ δυτικά του Σουφλίου. Ο άνεμος αυτή την στιγμή είναι ΒΑ χαμηλότερης έντασης.

Η νύχτα όμως ήταν εφιαλτική για ολόκληρη την περιοχή του δήμου Σουφλίου, αντίστοιχη με αυτή της 21ς Αυγούστου που πέρασε η Αλεξανδρούπολη. ΟΙ κάτοικοι του Σουφλίου έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Μάχη με τις φλόγες για 14η ημέρα στον Έβρο

Η κατάσταση παραμένει ανησυχητική αφού οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και έχουν περικυκλώσει το Σουφλί

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται τώρα στο βορειοανατολικό μέτωπο αυτής, δηλαδή αριστερά και πάνω από το Σουφλί. Το βράδυ της Πέμπτης εστάλη μάλιστα προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους του Σουφλίου οι οποίοι βρισκόντουσαν όλο το βράδυ σε επιφυλακή.

Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο είναι εξαιρετικά δύσκολη για ακόμη μία ημέρα, καθώς ο εφιάλτης των αναζωπυρώσεων δεν λέει να σταματήσει. Γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί, ενώ το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποίηση να είναι σε αυξημένη επιφυλακή.  Η δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπροπουλιά Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε χθες λίγο πριν τις 14.00 και έκαιγε σε έκταση με καλαμιές και χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν στην κατάσβεση 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες OTA .

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα