«Καμπανάκι» στην Ελλάδα από Κομισιόν για την ηχορύπανση

Διορία δύο μηνών σε Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες για συμμόρφωση.

Parallaxi
καμπανάκι-στην-ελλάδα-από-κομισιόν-1223173
Parallaxi

Τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία ​​και τη Σλοβακία κάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμμορφωθούν σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που έχουν οριστεί για το θόρυβο στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κομισιόν κινεί διαδικασίες επί παραβάσει και στέλνει προειδοποιητικές επιστολές στις χώρες αυτές, καθώς δεν φαίνεται ότι συμμορφώνονται με την Οδηγία 2002/49/ΕΚ για την ηχορύπανση.

Η παρούσα οδηγία καθορίζει τα επίπεδα ηχορύπανσης και ορίζει τις απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό της σε τομείς όπως η ηχοπροστασίας και ο πολεοδομικός σχεδιασμός. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κανονισμός επιβάλλει στα κράτη μέλη να δημιουργήσουν χάρτες που να υποδεικνύουν την έκθεση στο θόρυβο σε μεγάλες κατοικημένες περιοχές, κατά μήκος σιδηροδρομικών γραμμών, κεντρικών δρόμων και μεγάλων αεροδρομίων. Αυτοί οι χάρτες θορύβου θα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία σχεδίων δράσης ενάντια στην ηχορύπανση.

Οι έξι χώρες όφειλαν ήδη να έχουν υποβάλλει τους χάρτες θορύβου και τις σχετικές πληροφορίες. Αφού τα στοιχεία δεν έχουν υποβληθεί, οι προαναφερθείσες χώρες διαθέτουν δύο μήνες προθεσμία για να απαντήσουν στις επιστολές της Επιτροπής και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις. Σε περίπτωση που η Επιτροπή δεν μένει ικανοποιημένη από την απάντηση, έχει δικαίωμα α εκδώσει αιτιολογημένη γνώμη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα