Ελλάδα

Καρναβαλιστές χόρεψαν σε γιορτινούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα

Πλήθος κόσμου στις παρελάσεις σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο.

Parallaxi
καρναβαλιστές-χόρεψαν-σε-γιορτινούς-1134819
Parallaxi

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας, με τους χιλιάδες επισκέπτες να έχουν «πλημμυρίσει» την πόλη που γιορτάζει και στέλνει με αστείρευτο κέφι, μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η παρέλαση, που παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες. Στην κορυφή βρισκόταν η μπάντα του Δήμου Πατρέων που παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Με τις πολύχρωμες και εντυπωσιακές στολές τους, την πρωτοτυπία, την αισθητική, το σατιρικό πνεύμα, τα ξεχωριστά καπέλα και αξεσουάρ οι χιλιάδες καρναβαλιστές πρόσφεραν απλόχερα ένα μοναδικό θέαμα.

Μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. (EUROKINISSI)

Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεφαντώνουν στην καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης

Χιλιάδες καρναβαλιστές συμμετέχουν για ακόμη μια χρονιά στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση της Ξάνθης, με τους επισκέπτες και τους κατοίκους να έχουν «πλημμυρίσει» τους δρόμους.

Η παρέλαση καταλήγει στο μεγάλο πάρκο του γηπέδου ΑΟ Ξάνθης, όπου θα συνεχιστεί το πάρτι των Συλλόγων. Σημειώνεται ότι στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Καρναβαλιού της Ξάνθης με το γνωστό έθιμο, «το Κάψιμο του Τζάρου» το οποίο συνοδεύεται από ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Καρναβαλική παιδική γιορτή στο Ζάππειο

Αποκριάτικη γιορτή στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου από τον δήμο Αθηναίων, Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πλημμύρισε από παιδιά σήμερα ο προαύλιος χώρος του Ζαππείου. Ο δήμος Αθηναίων είχε οργανώσει μια μεγάλη καρναβαλική γιορτή με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Οι μικροί κάτοικοι της πρωτεύουσας, οι περισσότεροι μασκαρεμένοι, έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με μουσική, μπαλονοκατασκευές, face painting, ομαδικά παιχνίδια, με παντομίμα και μασκότ, αλλά και με τους ξυλοπόδαρους, που φάνηκε να τραβάνε τη μεγαλύτερη προσοχή τους.

Παρών στη γιορτή ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος διασκέδασε κι αυτός δίπλα στα παιδιά.

Κέφι και χορός στο Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Ο συννεφιασμένος καιρός δεν χάλασε το κέφι των καρναβαλιστών των 27 οργανωμένων ομάδων και όσων από μόνοι τους ή με παρέες συμμετέχουν στη γιορτή του γέλιου, της σάτυρας και της αισιοδοξίας.

Επισκέπτες από όλη την Κρήτη, πολλές περιοχές της Ελλάδας και φοιτητές που σπουδάζουν, όλοι μια παρέα, από χθές το βράδυ που πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή παρέλαση και ακολούθησαν γλέντια σε πολλά μαγαζιά και σε πολλές γωνιές της παλιάς πόλης μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν χάσει το κέφι τους, σύμφωνοι με το μήνυμα του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού 2024 που καλεί τους πολίτες να είναι όλοι μαζί μία παρέα. Τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, Ερυθρός Σταυρός, σαμαρείτες, μέλη των καρναβαλικών ομάδων και πληρωμάτων, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης η οποία θα ολοκληρωθεί με το μεγάλο πάρτι και τη ρίψη βεγγαλικών, κρατώντας οι διοργανωτές την υπόσχεση για εικόνες στον ουρανό που δεν έχουν ξαναεμφανιστεί.

ΑΡΓΕΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ( ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ /EUROKINISSI)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ