Καταγγελία δημάρχου Ραφήνας: Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο για την ευθύνη εκκένωσης

Σε καταγγελία κατά Περιφερειακής συμβούλου προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Ραφήνας.

Parallaxi
καταγγελία-δημάρχου-ραφήνας-περιφερ-347117
Parallaxi

Σε καταγγελία κατά Περιφερειακής συμβούλου προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Στην καταγγελία του έκανε λόγο για πλαστογράφηση εγγράφων.

Όπως ανέφερε κατά τη δήλωσή του:

“Χθες κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αποκαλύφθηκε μια μεγάλη σκευωρία. Τόλμησαν και προσκόμισαν πλαστά έγγραφα. Πλαστά πρκατικά. Ποιοι ήταν αυτοί; Η κ. Τσούπρα. Είναι Περιφερειακή σύμβουλος, αναπληρώτρια για θέματα Πολιτικής Προστασίας και αρμόδια κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς. Τόλμησε και έκανε πλαστό πρακτικό.

Συγκάλεσε το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας στην Παλλήνη. Πήγαν κάποια από τα μέλη που κλήθηκαν, δεν έγινε ποτέ συντονιστικό όργανο και τόλμησε και συνέταξε πρακτικό. Μπορείτε να πάρετε τον Δήμαρχο Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη, ο οποίος φέρεται ότι συμμετέχει σε ένα συντονιστικό όργανο που ποτέ δεν συνεδρίασε και φέρεται ότι καταγράφεται ότι τάχα μού δώσανε προφορικώς σε μια συνάντηση μέσα στη φωτιά –σε απροσδιόριστο τόπο και σε απροσδιόριστο χρόνο, τόσο γενναίοι ήτανε-, που συμμετείχε η κ. Τσούπρα και η Πυροσβεστική, μου δώσανε εντολή εκκένωσης.

Επομένως, εγώ προσδιορίζω στην κ. Τσούπρα και συνολικά στη διοίκηση της Πυροσβεστικής μια τεράστια προσπάθεια. Επειδή αυτοί είναι πολλοί κι εγώ είμαι ένας, εγώ λέω την αλήθεια κι αυτοί λένε ψέμματα. Και δυστυχώς γι’αυτούς έχω τις αποδείξεις. Τις έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου και τη δεύτερη φορά που θα πάω στην προανακρίτρια θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιοι θα πάνε φυλακή.

Τι έλεγαν τα πλαστογραφημένα έγγραφα: Καταρχάς είναι ένα έγγραφο-πρακτικό ενός συντονιστικού οργάνου που δεν συνεδρίασε ποτέ. Συγκλήθηκε, ναι, πήγανε κάποια άτομα, ναι, δεν συνεδρίασε δε, γιατί λείπανε σημαντικά μέλη. Μέσα στο κείμενου της ανύπαρκτης συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου αναφέρεται ότι μέσα στη φωτιά στο Νέο Βουτζά, που έμεινα εκεί περίπου τρία τέταρτα, συνεδρίασαν αυτοί με την παρουσία μου, παρουσία της αστυνομίας, στελεχών της Περιφέρειας Πολιτικής Προστασίας, της κ. Τσούπρα, της διοίκησης της Πυροσβεστικής”.

Όσον αφορά την ευθύνη εντολής εκκένωσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι σύμφωνα με το νόμο, όταν η φωτιά περνάει σε παραπάνω από έναν δήμο η ευθύνη πάει κατευθείαν στην Περιφέρεια. Σημείωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει το ζήτημα με τους δικηγόρους του.

Ο δήμαρχος Ραφήνας ξεκαθάρισε, τέλος, ότι “κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν με πήρε να μου πει να συγκαλύψω”.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα