Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό – Σενάριο ακόμα και για χιόνια

Χειμώνας στα μέσα Μαρτίου;

Parallaxi
καθαρά-δευτέρα-οι-πρώτες-εκτιμήσεις-γ-1128368
Parallaxi

Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας 2024, όμως ήδη, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει δώσει ένα πρώτο σενάριο, με «αστερίσκους».

Όπως όλα δείχνουν τις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα πιο βόρεια της χώρας, με τον καιρό να «τα χαλάει» σε κάποιες περιοχές την Τσικνοπέμπτη.

Για την Καθαρά Δευτέρα συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει δώσει μια πρώτη εικόνα από την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, είχε πει ότι είναι νωρίς ακόμα να γίνει μια πρόγνωση, όμως, επισήμανε ότι, προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου, θα μας πλησιάσει μια πολική μάζα που έρχεται από την βορειοανατολική Ευρώπη.

Αν θα επηρεάσει ή όχι τη χώρα μας, ακόμα δεν είναι σαφές, με τον μετεωρολόγο του OPEN να τονίζει ότι περισσότερα στοιχεία θα έχουμε γύρω στις 10-11 Μαρτίου.

Ανέφερε δύο σενάρια: Αν κινηθεί ανατολικά θα φέρει πολύ κρύο και στην Ελλάδα με χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Αν όμως κινηθεί προς τα βόρεια, θα μας φέρει νοτιάδες, βροχές και αφρικανική σκόνη.

«Από τις 10-11 Μαρτίου όμως, θα περιμένουμε τα προγνωστικά στοιχεία για να δούμε αν τελικά ο χειμώνας θα δηλώσει “παρών”» .

Υπενθυμίζεται ότι η Καθαρά Δευτέρα πέφτει φέτος στις 18 Μαρτίου, ενώ από τις 15 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει μαζική έξοδος των εκδρομέων.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα