Ελλάδα

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στην πρώην εισαγγελέα για την υπόθεση των δικογραφιών

Κατηγορήθηκε για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή

Parallaxi
κέρκυρα-ποινή-φυλάκισης-με-αναστολή-σ-1087739
Parallaxi

Ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας για την υπόθεση των χαμένων δικογραφιών.

Η τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας ήταν κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή, ωστόσο της επεβλήθη εν τέλει μια πλημμεληματικού τύπου ποινή, ενώ άσκησε και το δικαίωμα της έφεσης.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε αθώα την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Η κυρία Τατάκη άσκησε έφεση στην απόφαση.

Την υπόθεση, είχε αποκαλύψει το 2019 η τότε εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας και τέως προϊσταμένη της, Βασιλική Χριστούλη, μετά από συστηματική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της.

Η τέως εισαγγελέας, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα