Ελλάδα

Κοιμούνται στο πάτωμα του αεροδρομίου Σκιάθου – Κραυγή αγωνίας από κατοίκους του Πηλίου

Την ώρα που συνεχίζεται το θρίλερ για 384 επιβάτες πλοίου καθώς μετά από 12 ώρες δεν έχει δέσει στο λιμάνι

Parallaxi
κοιμούνται-στο-πάτωμα-του-αεροδρομίο-1052984
Parallaxi

Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει στο πέρασμά της. Πλην του Βόλου και του Πηλίου, από χθες αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και η Σκιάθος.

Φυσικά η κακοκαιρία δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τις μεταφορές, με τους τουρίστες που βρίσκονται στο νησί και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν να είναι σε… δραματική κατάσταση.

Βρετανός τουρίστας που βρίσκεται πάνω από 12 ώρες στο αεροδρόμιο αναμένοντας πότε θα καταφέρει το αεροπλάνο του να απογειωθεί, μεταφέρει τις εικόνες που επικρατούν. Τουρίστες έχουν φτιάξει… κατασκήνωση μέσα στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να κοιμηθούν. Άλλοι έχουν ξαπλώσει στην κορδέλα για τις βαλίτσες, ενώ μερικοί έχουν στήσει «πηγαδάκια» σκοτώνοντας την ώρα τους μέχρι να καταφέρουν να φύγουν.

«Φρικτές σκηνές. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο, είμαστε κλειδωμένοι εδώ και πάνω από 12 ώρες και δεν υπάρχουν πτήσεις μέχρι την Πέμπτη. Είναι σουρεαλιστικό», γράφει ο Βρετανός

Ενώ, ο ίδιος σε σχόλιο του γράφει: «Οι δρόμοι είναι κλειστοί και το ρεύμα έχει διακοπεί στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Υπάρχουν τρόφιμα και νερό στο αεροδρόμιο. Ίσως φύγουν πτήσεις την Πέμπτη. Η βροχή σταμάτησε αλλά φυσάει θύελλα τώρα»

«Βοήθεια, είμαστε αποκομμένοι από παντού» – Κραυγή αγωνίας από κατοίκους του Πηλίου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας. Μιλώντας στο MEGA η κ. Ηρώ περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου.

«Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, είμαστε αποκομμένοι από παντού. Θέλουμε βοήθεια. Υπάρχει κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στο χωριό», είπε, τονίζοντας πως τουλάχιστον 3.500 άτομα βρίσκονται αποκλεισμένα.

Πολλές περιοχές στη Μαγνησία, μεταξύ αυτών και ο Άγιος Ιωάννης, δεν έχουν ρεύμα και νερό, ενώ η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

«Σε λίγο δεν θα υπάρχει επικοινωνία, δεν θα ξέρετε αν ζούμε ή αν θα πεθάνουμε. Το βράδυ το περάσαμε χωρίς ρεύμα. Δεν υπάρχει δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, είναι θαύμα ότι τώρα σας μιλάω», είπε.

Όπως είπε η ίδια, πολλοί κάτοικοι βρίσκονται σε πανικό και θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ωστόσο οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Άγνωστο μέχρι στιγμής πόσοι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη χρειάζονται βοήθεια, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες πολίτες θα προσπαθήσουν να γυρίσουν τα σπίτια της περιοχής και να δουν πόσοι ηλικιωμένοι, άρρωστοι και μικρά παιδιά χρειάζονται βοήθεια.

Βόλος: Συνεχίζεται το θρίλερ για 384 επιβάτες πλοίου – Μετά από 12 ώρες δεν έχει δέσει στο λιμάνι

Μία περιπέτεια δίχως τέλος ζούνε οι 384 επιβάτες και του Ε/Ο πλοίου Super star της ναυτιλιακής εταιρείας Sea Jets, το οποίο ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το λιμάνι της Σκιάθου με προορισμό τον Βόλο, όμως λόγω μηχανικής βλάβης έπλεε με χαμηλή ταχύτητα. Το παράδοξο είναι ότι το πλοίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και βρίσκεται αρόδου, μερικά μίλια έξω από το λιμάνι του Βόλου.

Το πλοίο ταξίδευε χθες το βράδυ με ανέμους που έπνεαν ισχυροί έως 7 μποφόρ με 53 άτομα πλήρωμα.

Εκατοντάδες είναι τα παράπονα των επιβατών που παραμένουν εδώ και 12 ώρες εγκλωβισμένοι στο πλοίο. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που το πλοίο δεν μπαίνει στο λιμάνι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα