Ελλάδα

Κως: Σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο βρέφος που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

Προσήχθησαν οι γονείς - Τι ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς

Parallaxi
κως-σημάδια-σεξουαλικής-κακοποίησης-504334
Parallaxi

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του μυστηριώδης θανάτου του ενός έτους βρέφους στη Κω, καθώς οι γιατροί παρατήρησαν ότι το μωρό έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του καθώς και σημάδια που «δείχνουν» σεξουαλική κακοποίηση.

Οι γονείς έχουν προσαχθεί και κρατούνται ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν η μητέρα του βρέφους διαπίστωσε πως το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του. Τότε άρχισε να φωνάζει, προσπαθώντας να επαναφέρει το μωρό και οι ένοικοι της πολυκατοικίας την άκουσαν να έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στις 20:15 η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να φτάνουν 10 λεπτά αργότερα. Διαπίστωσαν πως το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Τι διαπίστωσαν οι γιατροί

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, στις 20:32, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες τους, το μωρό κατέληξε στις 20:45.

Κατά την εξέταση οι γιατροί είδαν εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του καθώς και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα των γιατρών.

Τι ισχυρίστηκαν οι γονείς

Οι γονείς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς πως τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τον πρωκτικό δακτύλιο δήλωσαν άγνοια.

Επίσης ελήφθησαν 10 ένορκες καταθέσεις και από την γιατρό του νοσοκομείο, τους διασώστες και τους ένοικους που προσέτρεξαν για βοήθεια στην οικογένεια.

Παράλληλα, παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή της σωρού του βρέφους στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου, η οποία θα διενεργηθεί σήμερα.

Επίσης, γίνονται έρευνες και στο σπίτι της οικογένειας, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας πρωτοδικών Κω, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα