Ελλάδα

Κυβερνητικός εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο Ηλίας Σιακαντάρης

Είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ – Έως τις εκλογές του Ιουνίου η θητεία του

Parallaxi
κυβερνητικός-εκπρόσωπος-της-υπηρεσι-1012055
Parallaxi

Μετά την ορκομωσία του Ιωάννη Σαρμά ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού το μεσημέρι της Πέμπτης 25/5 ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ηλίας Σιακαντάρης θα είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα παραμείνει στη βουλή για περίπου 1,5 μήνα, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου λοιπόν αναλαμβάνει σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Το βιογραφικό του Ηλία Σιακαντάρη

Ο Ηλίας Σιακαντάρης σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) και πήρε μάστερ στη δημοσιογραφία από το Columbia University Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης.

Εργάστηκε στο CBSNews, στην ΙΗΤ/Kathimerini English Edition, στις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ, Λυμπέρη, την Καθημερινή, την Ημερησία, την Οικονομική Επιθεώρηση – μεταξύ άλλων. Αρθρογραφεί στο STATUS. Έχει συνεργαστεί με ελληνικά και ξένα έντυπα/ηλεκτρονικά μέσα.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και προσπαθεί να μάθει φαρσί (χρόνια τώρα…). Ξεκίνησε να εργάζεται στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ λίγο πριν τη πιλοτική πρώτη εκπομπή τον Απρίλιο του 2006. Αρχικά κάλυπτε και τα δύο αντικείμενα της εξειδίκευσής του: Οικονομία και Ιράν.

Σήμερα, γράφει και παρουσιάζει δελτία ειδήσεων για την ΕΡΤ. Παρακολούθησε το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης από το 2008 με καθημερινή εκπομπή.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα