Ελλάδα

Λαμία: Σύλληψη 48χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης

Parallaxi
λαμία-σύλληψη-48χρονου-για-πορνογραφία-1061544
Parallaxi

Στη σύλληψη ενός 48χρονου στη Λαμία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Παρασκευής, 26 Απριλίου 2024.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον 48χρονο έπειτα από αξιολόγηση δεδομένων και πληροφοριών που περιήλθαν στα χέρια τους από αρχές άλλων χωρών, μέσω της EUROPOL. Μέσω αυτών των πληροφοριών κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στη χώρα μας διαδικτυακού χρήστη, ο οποίος -μεταξύ άλλων- φέρεται να παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου ατόμου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και από την επακόλουθη έρευνα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του εμπλεκόμενου ατόμου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα, laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση καθώς στα πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα