Λύτρας: Παύση στα δικηγορικά του καθήκοντα για 6 μήνες

Η ποινή στον Απόστολο Λύτρα αφορά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του

Parallaxi
λύτρας-παύση-στα-δικηγορικά-του-καθήκ-1176686
Parallaxi

Πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών, χωρίς δυνατότητα αναστολής, επιβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Απόστολο Λύτρα.

Η «καμπάνα» του επιβλήθηκε για το περιστατικό της ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε πρόσφατα, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με αποτέλεσμα τη φυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου.

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου επιδόθηκε σήμερα στον Απόστολό Λύτρα και αύριο οφείλει να παραδώσει την δικηγορική του ταυτότητα στον ΔΣΑ, καθώς η πειθαρχική απόφαση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας έχει πλέον αποφυλακιστεί, μετά από περίπου τρεις μήνες κράτησης, αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ήρε την προφυλάκισή του και αντικατάστησε την προσωρινή κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι η αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε πλημμέλημα, δηλαδή σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, κατά συνέπεια παραπέμπεται στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα